GASILCI POSREDOVALI V PIRANU: Štiri osebe peljali v bolnišnico (FOTO)

Kronika

Nekaj minut čez 16. uro je zagorelo na Trubarjevi ulici v Piranu. Po neuradnih informacijah gre za skladišče Okolja Piran, od koder se je ogenj širil po vsej hiši. Na kraj dogodka so prispeli tudi redarji in policija. Kot so pojasnili na Policijski upravi Koper, so reševalci štiri osebe prepeljali v bolnišnico.

Aktivirani so bili gasilci JZ GB Koper, PGD Piran in PGD Sečovlje ter enota NMP. Obveščeni so bili tudi dežurni na Elektru Primorske.

Gašenje še poteka, požar skušajo omejiti, da se ne bi razširil na druge stanovanjske stavbe, saj so v Piranu hiše povezane s tramovi od streh. Ostrešje ene hiše je hkrati ostrešje tudi od druge, zato bodo gasilci požarišče tudi pozneje še nadzorovali.

Zaradi gašenja s penilom so ulice bele, gasilci pa bodo penilo sprali v meteorne vode. "Penilo ni strupeno, morje pa bo motno in belo. Ljudje naj se ne bojijo, saj je to samo penilo od gašenja," je pojasnil poveljnik civilne zaščite Piran Egon Štibilj. Dodal je še, da bo potrebna evakuacija petih ali šestih oseb. "Zaenkrat je požar pod nadzorom," je zagotovil Štibilj.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija