FOO FIGHTERS V PULJU Z DVEMA ZAPOREDNIMA KONCERTOMA: Prvič bodo pred oboževalce stopili danes zvečer

Istra

Ameriška rock skupina Foo Fighters bo drevi izvedla prvega od dveh zaporednih koncertov v puljski areni. Band iz Seattlea je po najavi, da bo 19. julija izvedel svoj prvi nastop na Hrvaškem, vstopnice razprodal v nekaj minutah. Odločili so se, da bodo pred oboževalce stopili tudi danes.

Za vsakega od koncertov v Pulju je bilo prodanih 7000 vstopnic. Po napovedih hrvaških organizatorjev iz agencije LAA bo ena izmed svetovno najbolj atraktivnih rokovskih skupin vsak večer igrala najmanj dve uri in pol. Po puljskih koncertih se bo skupina podala na krajšo evropsko turnejo.

Foo Fighters je leta 1994 ustanovil nekdanji bobnar grunge skupine Nirvana David Grohl, ki je pred tem igral tudi v znani hard core punk skupini Scream. V Foo Fighters je prevzel nalogo kitarista in pevca. V 25 letih delovanja so Foo Fighters objavili devet studijskih albumov, nazadnje leta 2017 album Concrete and Gold. Samo v ZDA so prodali več kot 14 milijonov izvodov albumov, prejeli so 12 glasbenih nagrad grammy.

Znani so po stadionskih koncertih. Lanski nastop skupine na olimpijskem stadionu v Londonu je v dveh dneh spremljalo približno 140.000 obiskovalcev. Na puljskem koncertu bodo prihodke od prodaje plakatov namenili delavcem puljske ladjedelnice Uljanik, ki je v stečaju. Na pobudo članov zasedbe tudi ne bodo prodajali pijače v plastičnih kozarcih za enkratno uporabo, temveč v posebej oblikovanih kozarcih, ki jih je mogoče uporabiti večkrat ter tudi obdržati kot spominek.

Kot so napovedali v agenciji LAA, bodo vrata arene za oba koncerta odprli ob 18. uri. Nastop predskupine Frank Carter & The Rattlesnakes se bo začel ob 20. uri, Grohl in ostalih pet članov Foo Fighters pa bodo na oder stopilo ob 21.15.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija