FILMSKI ROP NA AVTOCESTI: Prizor kot iz pekla, a milijoni so na varnem (FOTO)

Kronika

Tolpa roparjev je ponoči na avtocesti na severu Italije z dramatičnimi prijemi poskušala oropati oklepno vozilo, ki je prevažalo več milijonov evrov. Vozniku se je med drugim uspelo izogniti blokadi iz več gorečih avtomobilov, s katero so ga poskušali zaustaviti, poroča italijanska agencija Ansa.

Napad na avtocesti A1 se je zgodil pozno v torek, približno 20 kilometrov od Milana. Skupno najmanj 15 roparjev v šestih vozilih je oklepno vozilo, ki je prevažalo med osem in devet milijonov evrov, poskušalo ustaviti z blokado iz žebljev in več gorečih vozil, ki pa se ji je voznik uspešno izognil. Obvozil je tudi dva tovornjaka roparjev, v katera se je sprva zaletel, nakar se je zatekel na bližnjo bencinsko črpalko, kjer je našel policijsko patruljno vozilo.

Zaradi dogodka je bil trikilometrski odsek avtoceste zaprt več ur, potrebnih za očiščenje avtoceste, kar je povzročilo dolge zastoje. Promet se je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sprostil šele okrog 9. ure zjutraj.

Glede na poročanje Anse v incidentu ni bil ranjen noben član posadke oklepnega vozila, ki je pripadalo podjetju Battistolli.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija