Fifa o prvenstvu v Katarju šele drugo leto

Svet

Mednarodna nogometna zveza je sporočila, da bo o prihodnosti izvedbe svetovnega prvenstva v Katarju leta 2022 odločala šele v letu 2014. Mnogi so namreč izrazili skrb, da bi prvenstvo v poletnem času v omenjeni državi bilo prenaporno za igralce in bi ga zato raje videli v zimskem času, a bo Fifa o tem odločala šele prihodnje leto.

V zadnjem času se kar vrstijo prošnje za spremembo termina nogometnega SP 2022 s poletnega na zimski čas, razlog so predvsem visoke temperature v državi prirediteljici. A bo Fifa o vsem odločala šele prihodnje leto, saj mora pred tem opraviti številne pogovore z vsemi stranmi. "Z naše strani je vse jasno, o tem ne moremo odločati sami, obstajajo namreč določeni postopki, ki jih je treba spoštovati. Pred prvenstvom 2014 prihodnje leto tako odločitve ne pričakujte," so pri Fifi zapisali v izjavi za javnost.

V začetku oktobra je znotraj Fife začela delovati tudi posebna delovna skupina, ki se ukvarja samo s to problematiko in bo preučila vse dejavnike za najbolj optimalno izvedbo mundiala 2022. Zveze zimskih športov, vključno s smučarsko, biatlonsko, drsalno ..., so namreč v nedeljo izrazile svoj glas proti spremembi, saj bi se prvenstvo v terminu od januarja do marca 2022 preveč "vmešalo" v njihovo sezono tekmovanj.