FEBRUAR BO MRZEL, BO ŠOLARJEM NATROSIL TUDI DOBRO MERO SNEGA? Vsaj v prvih dneh pravo zimsko vreme

Slovenija

Februar je v preteklosti veljal za pravi zimski mesec, saj je na veselje šolarjev v času zimskih počitnic običajno natrosil dobro mero snega. Letošnji februar bo vsaj v začetku nekoliko hladnejši, kot smo bili vajeni v preteklih zadnjih letih, pa tudi suh. Danes bodo najvišje dnevne temperature od 2 do 8 stopinj Celzija. Ponoči bo predvsem v severni polovici Slovenije prehodno zapihal okrepljen severni do severozahodni veter.

Letošnji februar bo bolj hladen kot v preteklih zadnjih letih, predvsem zaradi vdora ciklogeneze proti jugovzhodu Evrope, piše portal Ciklon. Polarni vrtinec bo razpotegnjen in bo na enem delu zajel jugovzhodni del Evrope, na drugem pa bo padel nad Azijo. Do 10. februarja si lahko obetamo kar zimsko vreme. Kot kaže, bo Turčija dobila zajetno pošiljko snega.

Pri nas bo v prihodnjih dneh prevladovalo večinoma sončno in suho vreme. Danes nas bo prešla oslabljena vremenska fronta, nato bo zapihal fenski veter, ki bo prinesel nekaj razmeroma toplih dni z zelo dobro vidljivostjo. Jutra bodo mrzla, čez dan pa se bo vsaj do sredine tedna ogrelo vse do 10 stopinj Celzija, napoveduje Ciklon. V četrtek nas bo prešla nova oslabljena vremenska fronta. Za konec tedna pa vsaj zaenkrat kaže spet nekoliko hladneje.

Jutri bo sončno in zjutraj precej mrzlo. Občasno bo na nebu nekaj več spremenljive oblačnosti. Zlasti na severovzhodu bo dopoldne pihal severozahodni veter, najvišje temperature bodo med 4 °C in 9 °C.

V sredo bo sončno, občasno bo nekaj spremenljive oblačnosti, ponekod bo pihal zahodni veter, najvišje temperature bodo med 5 °C in 11 °C.

V četrtek bo deloma sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo, ponekod bo nastalo nekaj krajevnih ploh. Na severovzhodu bo pihal severozahodni veter, najvišje temperature bodo med 2 °C in 7 °C, na Primorskem do 10 °C.

V petek bo sončno. Občasno bo na nebu nekaj več spremenljive oblačnosti, najvišje temperature bodo med 2 °C in 7 °C, na Primorskem do 10 °C.

"Pozor! Napovedi do pet dni so kar zanesljive, potem pa se zanesljivost napovedi vsak dan zmanjšuje," dodaja Gregor Skok, ki napoveduje vreme pri Ciklonu.

Vremenska slika

Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo slabi. Hladna fronta se od severozahoda hitro bliža Alpam in bo v noči na torek oslabljena prešla Slovenijo. Pred njo doteka v višinah k nam nekoliko toplejši in razmeroma suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo precej jasno z nekaj koprenaste oblačnosti. Jutro bo dokaj mrzlo in ponekod po nižinah megleno. V torek bo pretežno jasno in čez dan nekoliko topleje.

Biovreme

V ponedeljek bo večji del dneva vpliv vremena na počutje še ugoden. Zvečer in v noči na torek se bo pojavila zmerna obremenitev, ki bo čez dan spet popustila.

Bliža se zadnji zimski mesec februar. Februar je v preteklosti prinesel že povsem zimske scenarije. Letošnji bo vsaj v...

Objavil/a ciklon.si /srednjeročna napoved dne Nedelja, 29. januar 2023

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija