EVROVIZIJA ODPOVEDANA, RAZMIŠLJAJO O ALTERNATIVI: Letos izbrane pesmi ne bodo mogle sodelovati prihodnje leto

Svet

Organizatorji Evrovizije po tem, ko so zaradi širjenja novega koronavirusa odpovedali priljubljeno glasbeno tekmovanje, iščejo možnosti za njegovo alternativno izvedbo. Trenutno je znano le, da alternativna Evrovizija ne bi bila tekmovalnega značaja, bi pa predstavljala poklon vsem izvajalcem, ki bi morali maja nastopiti v Rotterdamu.

Ana Soklič
 
Iz Evropske radiodifuzne zveze (EBU) so že pred dnevi sporočili, da bo Evrovizija v Rotterdamu, napovedana za 12., 14.in 16. maj, odpovedana. Za tem so sporočili še, da za letošnjo izdajo izbrane pesmi ne bodo mogle sodelovati na tekmovanju v letu 2021, se bodo pa lahko posamezne države odločile, ali bodo v boj poslale istega izvajalca oziroma izvajalko, je navedeno na straneh interaktivnega multimedijskega portala RTV Slovenija MMC.

EBU in njegove članice sedaj razmišljajo o alternativnem dogodku z izbranimi izvajalci, ki bi potekal v obliki revijskega šova, a bi v obdobju preprečevanja širjenja novega koronavirusa, ko morajo ljudje ostajati doma, združil in razvedril občinstvo po vsej Evropi. Prav tako pa bi bil dogodek poklon vsem skladbam in izvajalcem, ki bi se morali predstaviti na letošnji Pesmi Evrovizije, še navaja portal. Idejo o alternativni Evroviziji sicer še razvijajo, več pa bo znanega v prihodnjih dneh.

Benjamin Dolić

Slovenijo bi morala na Evroviziji predstavljati Ana Soklič s pesmijo Voda, Slovenija pa je imela še enega neuradnega predstavnika. Nemčijo bi moral namreč zastopati 22-letni slovenski pevec Benjamin Dolić pod umetniškim imenom Ben Dolic s skladbo Violent Thing.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija