EPILOG DOMNEVNEGA SPOLNEGA NADLEGOVANJA NA MARJETICI KOPER: Tožilstvo zavrglo obtožbe na račun Gašparja Mišiča

Koper

Se še spomnite hudih obtožb, ki so sredi lanske kampanje za lokalne volitve letele na račun Gašparja Gašparja Mišiča? Ena izmed njegovih nekdanjih uslužbenk na Marjetici Koper ga je obtožila, da jo je v času njenega službovanja na omenjenem komunalnem podjetju spolno nadlegoval. Zadeva, ki je pred jesenskimi lokalnimi volitvami dvignila nemalo prahu, je v teh dneh dobila epilog. Kot smo uspeli izvedeti, je Okrožno državno tožilstvo v Kopru zavrglo obtožbe 36-letne Koprčanke S.V. na račun Gašparja Mišiča.

Po naših zanesljivih informacijah so policisti v postopku, ki ga je zaradi domnevnega spolnega nadlegovanja zoper nekdanjega direktorja Marjetice Koper Gašparja Gašparja Mišiča sprožila njegova nekdanja tajnica S.V., zaslišali kar 30 oseb. Po opravljeni obširni policijski preiskavi, v kateri so Mišiča preiskovali, ker naj bi kršil spolno nedotakljivost z zlorabo položaja in oškodovanko šikaniral na delovnem mestu, pa se je Okrožno državno tožilstvo v Kopru odločilo, da zadevo zavrže.

Gašpar Mišič prepričan, da je šlo za politične igrice

Kot je za naš portal povedal Gašpar Mišič, ga veseli, da je resnica ugledala luč sveta. S tem se je po njegovem mnenju potrdilo, kar je govoril od samega začetka, in sicer da so bile vse obtožbe na njegov račun neresnične. Še vedno je prepričan, da je pri vsej tej zadevi šlo zgolj za politično igro spodkopavanja. "Njej in akterjem te izmišljene zgodbe ni bil pomemben epilog, zasledovali so popolnoma drug cilj. Zdaj je tudi uradno, da je šlo za lažnivo ovadbo iz koristoljubja in osebnih koristi. Kar 30 prič so policisti v postopku zaslišali na predlog S.V. in te so pričale v mojo korist."

Na naše vprašanje, ali bo sprožil civilno tožbo, je Gašpar Mišič odgovoril, da bo odvetnikom prepustil, da peljejo postopek naprej, "tudi kot v opozorilo vsem, ki bi na podoben način želeli delati škodo drugim." "Ne moreš dokazati nečesa, kar se ni zgodilo," je še zaključil aktualni direktor Okolja Piran.

S.V. razočarana nad tistimi, ki policiji niso povedali resnice in poudarila, da je tožilstvo ovrglo tudi Mišičevo ovadbo zoper njo

Za komentar na ovrženo kazensko ovadbo smo povprašali tudi domnevno oškodovanko S.V., ki je povedala, da je izid ni presenetil: "Najbolj sem ostala razočarana nad posamezniki, ki so vse to videli na lastne oči in pred policijo to zanikali. Pri uspehu gre v glavnem za to, da vztrajamo tudi po tem, ko so ostali obupali." Ob tem pa je poudarila, da je koprsko državno tožilstvo zavrglo tudi Mišičevo kazensko ovadbo zoper nje. Mišič je namreč svojo nekdanjo tajnico obtožil, da laže.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  04 .09. 2019 ob  18: 30
13
Draga S. V., imas smolo.
Tvoj advokat mora biti tudi za nič.
Verjetno si obetajo (priče) kakšno dobro službo v Piranski komunali.
Jud je izdal Jezusa za trideset zlatnikov. Imaš smolo, da je vseh trideset prič izdalo tebe.
Verjamem, da ne lažeš. Lp