EDEN NAJVEČJIH ZASEGOV DROGE PRI NAS NA SODIŠČU: Glavna obravnava se bo začela septembra

Koper

Glavna obravnava v sojenju Arisu Alibašiću, Gregorju Setnikarji in Aleksandru Vettorazziju zaradi obtožb o tihotapljenju več kot 300 kilogramov heroina, ki so ga leta 2018 zasegli v koprskem pristanišču, se bo začela 15. septembra. Na predlog tožilstva pa bo o zadevi sodil senat, so sklenili v včerajšnjem nadaljevanju predobravnavnega naroka.

Aprila 2018 so cariniki v koprskem pristanišču v zabojniku, ki je prispel na turški ladji, najprej pa je bil vkrcan v Iranu, med lepilom za keramiko odkrili 302 kilograma heroina izredne čistosti. Ta bi po ocenah policije lahko preprodajalcem prinesel od 30 do 50 milijonov evrov protipravne premoženjske koristi.

Maja lani je policija kriminalistično preiskavo kronala s prijetjem dveh od skupno štirih osumljenih. Poleg Setnikarja in Alibašića je policija nato prišla tudi do domnevnega naročnika pošiljke heroina, podjetnika Aleksandra Vettorazzija.

Vsi trije so trenutno v priporu, na dosedanjih predobravnavnih narokih pa so zavrnili krivdo. Včeraj se je k besedi priglasil le Vettorazzi, ki je zavrnil domnevne očitke, da naj bi v "nečedne posle" zašel iz potrebe oz. zaradi preživetja. Kot je navedel, sta dve družbi v njegovi lasti dolga leta poslovali z dobičkom, sam pa je živel "dobro življenje" s hišo, avtomobili itd.

Na predlog tožilstva bo sojenje potekalo pred senatom namesto pred sodnikom posameznikom, sodnik Matevž Gros pa je poleg prvega naroka glavne obravnave za september razpisal še dva. Glede na obsežnost sodnega spisa bo sicer sojenje trajalo precej dlje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija