DVE TRAGIČNI NESREČI TA KONEC TEDNA: 41-letnik silovito trčil v tovornjak, 15-letnika na kolesu zadel vlak

Kronika

V nedeljo ob 22.45 se je na gorenjski avtocesti izven naselja Hrušica na območju občine Jesenice zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 41-letni voznik osebnega vozila, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Nesreča se je zgodila, ko je 41-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Lipc proti cestninski postaji Hrušica. Ko je pripeljal izven naselja Hrušica, je z vozilom silovito trčil v zadnji del ustavljenega tovornega vozila s priklopnikom, ki ga je 47-letni voznik zaradi zgoščenega prometa ustavil na desnem voznem pasu. Voznik osebnega avtomobila je bil v trčenju tako hudo poškodovan, da je na kraju nesreče umrl. Policisti Postaje prometne policije Kranj okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.

V nedeljo ob 12.50 se je na zavarovanem nivojskem prehodu čez železniško progo, ki povezuje ulici Ob kamniški progi in Goriško ulico v Ljubljani, prav tako zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 15-letni kolesar iz Ljubljane je vozil kolo po ulici Ob kamniški progi in zapeljal levo proti Goriški ulici, prek nivojskega prehoda čez železniško progo, namenjenega prehajanju pešcev in kolesarjev, ko so svetlobni in zvočni znaki naznanjali prihod vlaka. V tistem trenutku je iz smeri Ljubljane proti Medvodam pripeljal vlak, ki je trčil v kolesarja. Zaradi hudih poškodb je kolesar na kraju nesreče umrl. Policisti Postaje prometne policije Ljubljana okoliščine nesreče še preiskujejo.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 66 prometnih nesreč, v katerih sta dve osebi umrli, devet nesreč pa se je končalo lahkimi poškodbami. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 39 kršitev javnega reda in miru ter 71 kaznivih dejanj. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 29-krat posredovali na javnih krajih in 10-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so enega kršitelja. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli devet vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 29 tatvin, 27 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, dve grožnji, en rop in eno nasilje v družini.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija