DRUGI PRIMER NA GORIŠKEM: Negativnih 66 oseb, ki so bile v stiku z obolelim zdravnikom

Slovenija

Strokovna direktorica šempetrske bolnišnice Dunja Savnik Winkler je potrdila, da je na območju Severnoprimorske odkrit drugi primer okuženega s koronavirusom. Slednji ne prihaja iz bolnišnice, negativni pa so bili testi 66 oseb, ki prihajajo iz šempetrske bolnišnice in so bili v stiku z obolelim zdravnikom.

Do ponedeljka ostaja v samoizolaciji osem oseb, med katerimi so štirje zdravniki in štiri medicinske sestre, ki so bili v ponedeljek v tesnem stiku z zdravnikom, pri katerem so potrdili okužbo s koronavirusom.

V družbi Mahle so za časnik Primorski dnevnik potrdili, da se je s koronavirusom okužila oseba, ki je pri njih zaposlena in je zdaj, kot tudi tisti zaposleni, ki so bili z njo v stiku, v izolaciji. Obenem so ustavili proizvodno linijo, na kateri je delala okužena oseba, da jo bodo v celoti razkužili. Na ostalih proizvodnih linijah delo trenutno poteka nemoteno.

Skupno so odvzeli 315 brisov, pozitivna sta dva med njimi, je povedala Savnik Winklerjeva. Za obolele po njenih besedah skrbi epidemiolog območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki potem po protokolu spremlja družine in kontakte obolelih.

Šempetrska bolnišnica je sicer poskrbela za okrog 30 zaposlenih, ki se na delo vozijo iz sosednje Italije. Vsi so dobili potrdila o stalni zaposlitvi v Sloveniji, večina med njimi pa si je tudi uredila začasno preselitev k svojcem ali prijateljem v Slovenijo.

Po besedah Savnik Winklerjeve trenutno urejajo le še enemu zaposlenemu začasno prebivališče na slovenski strani meje. Sicer pa izostanek teh zaposlenih za šempetrsko bolnišnico tudi v še bolj zaostrenih razmerah ne bi predstavljal večjega problema, čeprav so med njimi tako zdravniki kot ostalo medicinsko osebje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija