DRSELA JE 50-METROV V DOLINO: Planinka se je poškodovala pri sestopu s Kredarice

Kronika

Na območju Triglava se je v četrtek zjutraj pri sestopu s Kredarice poškodovala tuja planinka. Zdrsnila je na zasneženi trdi snežni podlagi in se poškodovala pri okoli 50-metrskem drsenju po strmem pobočju, so sporočili iz Policijske uprave Kranj. Ob tem opozarjajo, da je zaradi snega in dežja v gorah potrebna velika previdnost.

Planinka se je poškodovala pri sestopu s Kredarice proti Vodnikovem domu. Posredovali so gorski reševalci in vojaški helikopter, so sporočili s PU Kranj. (Fotografija je simbolična.)

Policija ob tem vse, ki se odločajo za odhod v gore, opozarja, naj jih ne zavede preveč spomladanski pogled z doline in razmere na nižje ležečih hribih. Te namreč niso niti približno primerljive z visokogorjem. Sneg tam namreč še vztraja, dodatno pa razmere otežujejo številne padavine.

Na PU Kranj poleg tega opozarjajo, da ima lahko v gorah že majhna napaka hude posledice. Tveganje za nesrečo se lahko zmanjša s kombinacijo znanja, pripravljenosti, opreme, odgovornosti, previdnosti in zavedanja, da so gore nepredvidljive. Aktualen problem v gorah predstavljajo šibke plasti snega, napihan in nov sneg.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija