DOPISNA SEJA RAZBURILA IZOLSKE SVETNIKE: Markočič nad očitki začuden

Izola

Del izolskih občinskih svetnikov je izrazilo negodovanje nad tem, da je župan Danilo Markočič na dnevni red zadnje dopisne seje občinskega sveta uvrstil več točk, ki nimajo zveze z ukrepi proti koronavirusu in bi bili na "normalni" seji deležni temeljitih pripomb. Markočiča odziv čudi, saj na kolegiju občinskega sveta tovrstnih pomislekov ni bilo.

Danilo Markočič

Občinski svetniki list Lista Izolani in Izola prihodnosti ter strank Levica in SDS so v izjavi za javnost izrazili presenečenje nad tem, da je župan sklical dopisno sejo z obsežnim dnevnim redom, na katerem so se poleg potrjevanja interventnih ukrepov zaradi epidemije koronavirusa znašli tudi poročila, programi dela in finančni načrti nekaterih javnih zavodov, "ki v tem trenutku zagotovo niso nobena prioriteta, odločanje o njih pa bo itak zgolj formalno, saj vsebine teh dokumentov niso obravnavala delovna telesa občinskega sveta".

Presenečajo jih tudi točke dnevnega reda, ki da jih je župan samo mimogrede omenil po koncu kolegija občinskih svetnikov, zdaj pa so na dnevnem redu dopisne seje, vključno s kadrovskimi zadevami. Med točkami dnevnega reda je tudi predlog soglasja k imenovanju direktorja Zdravstvenega doma Izola.

"Takšno ravnanje nas seveda navdaja z mislijo, da želi župan s svojo interesno koalicijo na dopisni seji, brez vsake razprave in možnosti utemeljevanja drugačnih stališč ali obrazložitve glasu, sprejeti sklepe, ki bi bili na normalni seji deležni temeljitih pripomb in pomislekov," so še opozorili svetniki.

Župan Markočič je v pisnem odzivu spomnil, da so se na kolegiju občinskega sveta 12. marca soglasno dogovorili, da se ob nezmožnosti sklica redne seje skliče dopisna seja za tiste točke, ki se lahko obravnavajo na dopisni seji. "Reakcija predstavnikov podpisanih strank nas čudi, saj so se na kolegiju s sklicem korespondenčne seje povsem strinjali, nobenega pomisleka niso imeli glede dopisne obravnave poročil, programov dela in finančnih načrtov nekaterih javnih zavodov," je navedel Markočič.

Na kolegiju je bilo tudi rečeno, naj župan umesti dodatne točke na dnevni red, če bi se za to pokazala potreba. Tako je obravnavanemu dnevnemu redu Markočič dodal dve točki, in sicer predlog sklepa o interventnih ukrepih zaradi epidemije covida-19 in predlog soglasja k imenovanju direktorja zdravstvenega doma, ki je bil na svetu zavoda sicer soglasno potrjen.

"V kriznih časih potrebuje zdravstveni dom direktorja, ki bo zagotavljal stabilno delovanje, zato ni ovir, da se točka ne bi umestila na dnevni red, občinski svetniki pa lahko glasujejo za predlog ali proti," je poudaril Markočič ter opozoril, da navedbe o tem, da se dopisno sejo skliče le ob nujnih zadevah, niso točne.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Motoviltz |  31 .03. 2020 ob  00: 51
-3
Maj kontenti tovariši iz opozicije.
Vedno je nekaj narobe, nekaj manjka.
Npr. Levizza, ki je zrušila Šarčevo vlado, ker se ni strinjal z ultimati iz politbiroja.
Ne sledim veliko te naše domače politike, ma od Liste Izolčanov se spomnim kažina, ki so ga zganjali, zaradi ene pešpoti na Svetilniku.

Andate a lavorare !
Mimi |  30 .03. 2020 ob  22: 26
-1
Ne daj se Danilo!! Ne dovoli da te ***
I know |  30 .03. 2020 ob  20: 53
Znana zgodba "Calimerotov iz t. i. opozicije izolatorskega OS.
Vsi bi bili hebeni, nevini i pošteni. E, ne ide to tako!
Važno, da najdete nekoga ki dela, daga lahko žvečite. in premetavate vaše nebuloze.
Res ste prava destruktivna opozicija. Če ni lizike, pa ne bo pesmice.
Kamen v roki, roka pa za hrbtom.
Bravi ragazzi, cosi si fa!!!