DONČIĆ SPET NORMALNO TRENIRA: Vrnitev na naslednji tekmi vse bolj verjetna

Svet

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je sodeloval na zadnjem treningu moštva Dallas Mavericks brez kakršnih koli omejitev, njegova skorajšnja vrnitev po poškodbi gležnja je tako vse bolj verjetna, poročajo ameriški mediji.

Dončić, ki je zaradi zvina gležnja izpustil zadnje štiri tekme Dallasa, bi se v odsotnosti novih zapletov s poškodbo v postavo lahko vrnil že na tekmi s San Antonio Spurs v noči na petek, piše ameriški spletni portal Rotowire.

Prvi zvezdnik Dallasa si je gleženj poškodoval na tekmi z Miami Heat 14. decembra. Od takrat je bila večkrat omenjena možnost, da bi se lahko vrnil po božiču. Vse bolj kaže, da se bo to tudi zgodilo, čeprav klub po torkovem treningu vztraja, da bo odločitev padla tik pred tekmo.

DONČIĆ BO POMAGAL TUDI SLOVENSKEMU GOSPODARSTVU: Njegov klub ponudil posebno partnerstvo s Slovenijo

Slovenija bo v prihodnje še bolj povezana s severnoameriško košarkarsko ligo NBA in predvsem klubom Dallas Mavericks, za katerega igra mladi slovenski zvezdnik Luka Dončić. Prav vodstvo omenjenega kluba je ponudilo posebno partnerstvo s Slovenijo. "Zaradi izjemnosti našega mladega športnega asa je košarkarski klub Dallas Mavericks za partnerstvo s Slovenijo pripravil posebno ponudbo, ki ponuja številne priložnosti.

To je potrdil tudi trener Dallasa Rick Carlisle, ki je po treningu dejal, da še ne ve, ali bo Dončić lahko na naslednji tekmi pomagal soigralcem. "Je pa res, da kaže vse bolje," je po poročanju novinarja ESPN Tima MacMahona dejal Carlisle.

Dončić ima v letošnji sezoni povprečje več kot 30 točk in skoraj desetih skokov in podaj na tekmo. V njegovi odsotnosti je Dallas zabeležil dve zmagi in dva poraza, trenutno je pri izkupičku 19 zmag in 10 porazov na petem mestu na Zahodu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija