Donacija Telekoma za obnovo doma na Debelem Rtiču

Ankaran

Mladinskemu domu Martinček na Debelem Rtiču, ki že več desetletij gosti otroke, so podtalne vode načele temelje. Vrednost potrebnega dodatnega temeljenja je 37.137 evrov, več kot polovico stroškov pa bodo lahko pokrili z donacijo Telekoma Slovenije, ki je za obnovo objekta namenil 20.000 evrov.

Mladinski dom Martinček s 130 ležišči, ki je eden od štirih mladinskih domov v Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa Slovenije na Debelem Rtiču, je bil zgrajen leta 1963 z namenom preventive in rehabilitacije zdravstvenih stanj otrok.

Poleg donacije darila tudi za otroke

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je Telekom Slovenije zdravilišču in letovišču v letošnjem letu doniral 20.000 evrov, ki so namenjeni za obnovo objekta. Danes pa so z drobnimi pozornostmi presenetili tudi otroke, ki so trenutno v letovišču. Po besedah člana uprave Telekoma Slovenije Zorana Janka usmeritev v mlade vidijo kot trajno naložbo v našo prihodnost in prihodnost naslednjih generacij.

Zdravilišče vsako leto obišče okoli 15.000 otrok in mladostnikov, ki sodelujejo v različnih zdravstvenih, gibalnih in drugih pedagoških programih. Mladinsko zdravilišče in letovišče je sicer namenjeno otrokom in mladostnikom, šolam v naravi, otroškim športnim taborom in zdravstvenemu letovanju otrok.

Poučno iz zdravo preživljanje prostega časa

Po besedah podpredsednice Rdečega križa Slovenije Irene Nečemer otroci v zdravilišču in letovišču med drugim spoznavajo bližnjo okolico, značilnosti flore in favne zdravilišča, se kopajo in se preizkušajo v različnih športnih igrah, med drugim v nogometu, odbojki in plavanju, ob večerih pa igrajo družabne igre, plešejo, obiščejo gledališko ali kino predstavo.

Deli novico: