DOBRODELNA AKCIJA MARJETICE IN PLANETA KOPER: Razveselite živali iz zavetišča!

Koper

Ob svetovnem dnevu živali, ki ga vsako leto obeležujemo 4. oktobra in s katerim se spominjamo na pomen dobrobiti in pravilnega ravnanja z živalmi, bo v nakupovalnem centru Planet Koper v tem tednu potekala dobrodelna akcija Marjetice Koper za živali obalnega zavetišča.

Svetovni dan živali so proglasili že leta 1932. Njegov prvotni namen, katerega simbol je oranžna pentlja, je bil osveščanje javnosti o ogroženih in skoraj izumrlih živalskih vrstah, danes pa je ta dan posvečen vsem živalskim vrstam, s katerimi si delimo planet in s katerimi smo neizogibno povezani.

Na ta dan ne pocrkljajte le svojih hišnih ljubljenčkov, spomnite se tudi na tiste, ki so v življenju imeli manj sreče. Zanje sicer lepo skrbijo v Obalnem zavetišču za živali, a vsak prispevek v obliki hrane bo zanje več kot dobrodošel.

Od danes, 29. septembra, bo v pritlični etaži največjega centra na Obali, Planeta Koper, postavljena stojnica Obalnega zavetišča za živali. Na njej lahko oddate hrano za živali iz zavetišča, vse od konzerv pasje in mačje hrane do briketov in priboljškov. Dobrodelna akcija se bo zaključila ravno na svetovni dan živali, v nedeljo, 4. oktobra.

V obalnem zavetišču trenutno skrbijo za 27 mačk in 6 psov, ki iščejo nov dom. Njihov dan jim lahko polepšate tudi tako, da jih posvojite. Več informacij dobite na tej povezavi.