DOBRODEJNA VRSTA ČAJA: Tisti, ki ga pijejo, manj obolevajo na srcu, želodcu, požiralniku in pljučih

Trendi

Znanstvene raziskave so pokazale, da ljudje, ki redno pijejo kitajski črni ali zeleni čaj, redkeje obolevajo za boleznimi srca in krvnih žil ter za rakom na želodcu, požiralniku in pljučih. Starejši pa redkeje zbolijo za Alzhaimerjevo boleznijo.

Dokazano je, da za pljučnim rakom pogosteje obolevajo moški v ZDA kot pa na Japonskem. Čeprav Japonci dnevno pokadijo več cigaret, popijejo pa tudi več čaja in prav slednji navadi pripisujejo zasluge za manj obolevnosti.

Kitajski zeleni čaj je dobrodejen za zdravje kosti, živcev, kože in ustne votline. Znižuje krvni tlak in pomaga pri hujšanju. Ena od aktivnih učinkovin v zelenem čaju je kofein. V povezavi z drugimi učinkovinami vsebuje več polifenolov, ki delujejo antioksidativno. Visok nivo antioksidantov v organizmu pa zmanjšuje tveganje za krvno-žilne bolezni in nekatere vrste raka.

Čaj iz kitajskega čajevca je učinkovit v boju z nekaterimi vrstami virusov in bakterij. Njegovi antioksidanti spodbujajo rast in razmnoževanje dobrih črevesnih bakterij.

Količina kofeina v skodelici čaja je odvisna od vrste čaja. Dejstvo je, da se iz kilograma čaja pripravi petkrat več skodelic čaja, kot se jih napravi iz enega kilograma kave. V vsakem primeru nas tovrstni čaj stimulira, zato je priljubljen jutranji napitek.

A ne glede, kako zelo je črni čaj zdrav in blagodejno deluje na organizem, ga imamo slej kot prej dovolj. Da bi razbili monotonost, ga kombinirajte z drugimi sestavinami, na primer, z ingverjem in mlekom. Dva koščka ingverja dajte v lonček z dvema skodelicama vode in zavrite, kuhajte 3 do 5 minut in dodajte dve vrečki črnega čaja. Kuhajte počasi še 5 minut. Dodajte skodelico mleka in ob mešanju kuhajte še 5 min. Precedite in sladkajte z medom.

Da bi ohranili svežino kože, si zjutraj umijte obraz z ohlajenim zelenim čajem.

Ko so oči utrujene, položite za 10 minut nanje ohlajene vrečice zelenega čaja.

Za sijoče lase jih po umivanju sperite še z zelenim čajem. Zavijte jih v brisačo brez izpiranja in počakajte 2 minuti, nato jih posušite.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  04 .12. 2020 ob  09: 46
Sem začel lani piti pravi čaj namesto kave in se pozna pri prebavi, spancu in nasploh se počutim boljše. Pijem zeleni čaj z malo limone in črni čaj z kancem mleka.
Tiramola  |  22 .11. 2020 ob  21: 37
Ne kupujte kitajske hrane in izdelkov.

Posebno ne pametnega telefona Huawei,ki je v lasti kitajske vojske.
Lp