DIREKTOR TZP ODGOVARJA NA OČITKE, DA NE OPRAVLJAJO SVOJE FUNKCIJE: Stojnic kupljenih z evropskimi sredstvi IstraCard ne sme dati v najem

Piran

Pred dnevi smo poročali o istrski tržnici v organizaciji IstraCarda in med drugim v članku zapisali, da so se pri IstraCardu odločili za popestritev turistične ponudbe v Portorožu z različnimi dogodki, saj je dogajanja - po besedah vodje projektov Aleša Dobravca - premalo. K temu naj bi pripomogla tudi neaktivnost oziroma preskromno delovanje TZP (Turistično združenje Portorož). Zatem nas je kontaktiral direktor IstraCarda Bojan Oblak in povedal, da je bil podatek, da njihovo podjetje 'ne sodeluje s TZP-jem' napačno interpertiran. Za pojasnila smo se obrnili tudi na TZP.

Istrska tržnica v Portorožu

Kot je pred dnevi dejal za naš portal Aleš Dobravc, vodja projektov pri IstraCardu, 'ker ni prireditev, dajemo alternativo dogajanju, ki je v bistvu zamrlo. Ugotavljamo, da ni iniciative in da TZP ne opravlja svoje prvinske vloge. Zato smo se kot majhna agencija odločili, da začnemo promovirati slovensko Istro'.

Nato se je na nas obrnil direktor IstraCarda Bojan Oblak in dejal, da je bil podatek, da njihovo podjetje ne sodeluje z TZP-jem napačno interpretiran.

"TZP že od samega pričetka na načelni ravni projekt IstraCard podpira. Že v lanskem letu smo od njih dobili potrditev, da se jim projekt združevanja turističnih, gostinskih in kmetijskih ponudnikov slovenske Istre pod okriljem turistične kartice IstraCard zdi zanimiva ideja. Prav tako so izrazili vso podporo projektu letošnje Istrske tržnice v organizaciji IstraCarda," pravi Oblak.

Kot dodaja, ima TZP zaradi krčenja proračuna, kar naj bi bila posledica koronakrize, omejena sredstva. Tržnice zato niso mogli finančno podpreti.

"Pobudo, da projekt izpeljemo mi, so pozdravili in nam tudi omogočili najem njihovih stojnic po polovični ceni, za kar se jim zahvaljujemo. Sami smo stojnice oddali ponudnikom po minimalni ceni 250 evrov za stojnico, razliko v stroških organizacije Istrske tržnice, približno 3.000 evrov, pa smo prevzeli mi," razlaga Oblak.

Oddali so jim stojnice, ki so jih kupili z lastnimi sredstvi

Na TZP pojasnjujejo, da imajo v lasti 30 stojnic. 20 so jih nabavili z lastnimi sredstvi, deset preko projekta Riviera4Seasons3, torej z evropskimi sredstvi. Ker je IstraCard v prošnji za izposojo navedel, da jih bodo oddali v najem, jim stojnic kupljenih z evropskimi sredstvi niso smeli posoditi.

"Ker se le te ne smejo tržiti," pojasnjuje direktor TZP Igor Novel. Posodili so jim šest stojnic kupljenih z lastnimi sredstvi, po ceni 2.170 evrov brez DDV.

Direktor Turističnega združenja Portorož, Igor Novel

Na kritike, da TZP ne opravlja kvalitetno svoje funkcije, Novel odgovarja, da opravljajo 'vse funkcije in aktivnosti, ki so zapisane v programu dela in potrjene s strani nadzornega sveta ter usklajene s strani občinskega vodstva, ki v večji meri tudi zagotavlja finančna sredstva za njihovo izvedbo.'

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija