DILEMA NA PARENZANI: Je za kolesarje prepovedan prehod skozi tunel?

Piran

Uporabnike kolesarske poti Parenzana je minule dni zmotila tabla, ki skozi predor Valeta predpisuje peš cono. Kot smo izvedeli iz zanesljivih virov, so nekatere kolesarje redarji tudi ustavljali in jih pozvali, naj s kolesa sestopijo ter pot skozi predor nadaljujejo peš. "To je izmišljotina," pravijo na piranski občini, kjer ukrep argumentirajo s tem, da zdaj tam vožnja ni več dovoljena za tako imenovane 25-ke, medtem ko se kolesarji še vedno lahko vozijo skozi tunel.

"Nekateri ne poznajo cestnoprometnih predpisov," pravi Bruno Kuzmin, na Občini Piran zadolžen za odnose z javnostmi, ki pojasnjuje, da so pred kratkim pred predorom Valeta na Parenzani res postavili znak za peš cono, ta pa ne pomeni, da se kolesarji ne smejo voziti skozi tunel, temveč da je tam vožnja prepovedana za mopede. Za ukrep so se odločili, ker so se uporabniki kolesarske poti, poleg kolesarjev so to še pešci, pritoževali nad izpušnimi plini, je še pojasnil Kuzmin.

V izogib nesporazumom so danes na piranski občini napovedali še, da bodo pred predor dodali znak, ki bo še bolj jasno kazal na to, da je kolesarjem pot dovoljena. Očitno pa so z razumevanjem znakov v začetku novega režima imeli težave tudi redarji, če so kolesarjem velevali, naj se skozi predor odpravijo peš, v nasprotnem primeru si bodo prislužili globo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
speris |  13 .07. 2019 ob  22: 13
Carli, cesta od tunela proti luciji je v dosti boljsem stanju kot pa cesta od strunjana do izolskega tunela. Da ne govorimo o pomanjkanju znakov kje se kolesarska pot nahaja. En kup turistov se dnevno vozi in muci preko valete in belvederja, ker nimajo pojma o kolesarski poti. Lahko bi ze enkrat dodali znake prepovedano za kolesarje po glavni cesti in zraven eno mapo kje je kolesarska!
Tom |  13 .07. 2019 ob  20: 29
vseved@, nič ne bi bilo tudi narobe, da bi šel malce preverit tvoje psihično stanje v za to namenjeno ustanovo!
čarli |  12 .07. 2019 ob  19: 42
Tale opevana parenzana, bi rabila kaj več, kot nov prometni znak pred tunelom. Od tunela proti Luciji, je cesta v katastrofalnem stanju, polna lukenj in dvignjenih jaškov zaradi posedanja. Cesta je za kolesarje resno nevarna in se v smeri renovacije ne premika nikamor. Gospodo v pisarnah, moti samo hrup prdenja mopedinov in me prav zanima, kako jih bo zmotila kaka konkretna tožba nesreče kolesarja, zaradi perfektno urejene trase.
Važno da se bo dežuralo nad prdenjem in kasiralo multe.
Pač, stara zgodba delovanja občine se ponavlja.
Kasiraj, mlati,kaznuj, odganjaj in se čudi, zakaj je vedno manj turistov v občini Piran.
Jaz samo čakam, kdaj bo konkretna nesreča na tej cesti.
vseved |  12 .07. 2019 ob  17: 49
-8
nič ne bi bilo narobe, če bi kolesarji šli peš skozi tunel .
Lili |  12 .07. 2019 ob  15: 39
@Komunisti, povsod so
ooooo...končno je nekdo reku bobu,bob
Kar si povedal je točno to, kar mislim tudi jaz in tudi veliko ljudi, ki si ne upa tega na glas govorit, ker nam tej rdečkarji dajejo občutek, da smo v manjšini..Bravo!
Komunisti, povsod so |  12 .07. 2019 ob  15: 04
-4
Če bi se nesposobni, neproduktivni, malomarni in neodgovorni rdečuhi tako kot za to veliko zgodovinsko "dilemo" - ta ubogi, nepomemben tunel in prav tako nepomemben* prehod skozi njega, tako vneto zavzemali npr. za tunele drugega tira, bi bili ti zgrajeni že pred 50 leti, tako, kot so se potrudili ostali vsestransko urejeni narodi oz. države, medtem, ko smo mi slavili zmago (saj so jo tudi ostali). Ampak majhnojajčkni se zopet in še enkrat ukvarjajo z majhnimi rečmi. Tako to je. Ne bi se čudil, če bodo v tunel poslali štiri guardia-radicchie na 24 urni nadzor, opremljenimi z beretkami in maskirnimi oblekami za specialne vojaške operacije, obnašanje ima večina njih že itak prilagojeno, vključno z vodilnimi. Ali pa še bolj verjetno, vložili kakšen milijon in pol evrov davkoplačevalskega denarja za namestitev prepotrebnih "tehničnih sredstev" (Najbrž video kamero za €16 iz Big Benga). Ukvarjajte se raje s 500 vprašljivimi muslimanskimi migranti brez dokumentov, ki dnevno mimohodi po slovenskih parencanah in ograjo, ki jo bomo itak fasali na še zadnji odprti meji, proti Italiji, ker nismo daleč od tega, ko se bomo tudi na parencani (oz. se že proti Italiji) srečevali z bolj pomembnimo problematiko od dveh motorinov, ki gredo skozi.