DIJAKI IN PROFESORJI PULJSKE GIMNAZIJE V IZOLACIJO: Ministrstvo odsvetuje ekskurzije v Italijo

Istra

Dijaki in profesorji puljske gimnazije, ki so bili na izletu v Italiji, morajo dva tedna ostati v domači izolaciji. To ne pomeni le, da ne hodijo v šolo, temveč da bodo ostali doma in ne hodili ven. Svojemu zdravniku se morajo javiti le v primeru, če bi imeli simptome virusa.

Pomembno obvestilo je puljska gimnazija včeraj zvečer objavila na svojem Facebook profilu, ministrstvo za znanost in raziskovanje pa je vsem hrvaškim šolam naložilo, naj v naslednjem mesecu dni odpovejo svoje ekskurzije v Italijo.

V reško bolnišnico pa so sprejeli italijanskega pacienta, ki ima simptome, ki bi lahko kazali na okužbo s koronavirusom, a so iz bolnišnice sporočili, da je bil njegov test na okužbo negativen. Pacienta so sicer poslali v izolacijo, sprejeli pa so tudi žensko, ki je imela težave povezane z dihali in je bila pred kratkim v Italiji. Tudi njen vzorec so poslali na testiranje, rezultate še čakajo.

VAŽNO! Prema novim uputama iz Službe za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, regija Veneto i Lombardija...

Objavil/a Gimnazija Pula dne Nedelja, 23. februar 2020

V luči izbruha koronavirusa v Italiji na hrvaškem ministrstvu za zdravje pravijo, da ničesar ne bodo prepustili naključju. Po njihovem mnenju je le vprašanje časa, kdaj se bo virus pojavil tudi pri njih.

Hrvaški minister za zdravje je tako odredil vzpostavitev karantene na kliniki za nalezljive bolezni Dr. Fran Mihaljević v Zagrebu. Tja bodo pošiljali osebe, pri katerih bo obstajal sum na okužbo z novim koronavirusom. Minister Vili Beroš sicer miri, da je smrtnost pri koronavirusu trenutno okoli dva odstotka, kar je manj od običajne gripe.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija