DIHANJE SKOZI USTA JE SLABA NAVADA! Ne, razlog niso pajki, ki naj bi jih pojedli med spanjem

Trendi

Dihanje predstavlja ključen življenjski proces, ki ga izvajamo bodisi zavedno bodisi nezavedno. Vprašanje, ali dihate skozi nos ali usta, ima globlje vplive na zdravje, kot si morda predstavljate na prvo žogo.

Nos igra poglavitno vlogo pri filtraciji zraka s pomočjo nosnih dlačic, kar ne le preprečuje vdor škodljivih delcev, temveč tudi ogreva in vlaži vdihani zrak. Obenem nos proizvaja dušikov oksid, ki razširja žile, izboljšuje krvni pretok in znižuje krvni tlak. Omenjeno prispeva k boljši cirkulaciji kisika v telesu, zagotavlja primerno temperaturo zraka pri vstopu v pljuča in skrbi za pravilno preskrbo telesa s kisikom.

Poleg tega pogosto dihanje skozi usta lahko privede do zdravstvenih težav, kot so slab zadah, suha usta, povečano tveganje za astmo, zobno gnilobo in vnetje dlesni. Za nameček odpiranje ust ponoči izpostavlja telo bakterijam, virusom in drugim škodljivim dejavnikom iz okolja.

Torej, če dihate skozi usta, poskušajte postopoma spremeniti to navado. Zavestno dihanje in usmerjanje pozornosti na nosno dihanje lahko postane podzavestno, kar prinaša številne koristi za zdravje. Pravilno dihanje, ki vključuje uporabo prepon, izboljšuje krvni obtok, podpira srčno-žilni sistem, spodbuja izločanje strupov ter krepi imunski, živčni in endokrini sistem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija