Devet nezavezujočih ponudb za Litostroj Power

Družba Cimos je do izteka podaljšanega roka prejela devet nezavezujočih ponudb za nakup poslovnega deleža v družbi Litostroj Power. Ponudbe bo komisija za vodenje postopka prodaje v kratkem obravnavala, več pa bo znanega v prihodnjih dneh, so danes sporočili iz Cimosa.

Cimos je rok za oddajo ponudb zaradi prošenj več interesentov, ki v danem roku niso uspeli oddati nezavezujočih ponudb, podaljšal za dva dni, do srede.

V Cimosu so v ponedeljek dejali, da večje število nezavezujočih ponudb potrjuje velik interes investitorjev za nakup družbe Litostroj Power, ki je bil izkazan že takoj po objavi poziva.

Kdo so interesenti, v družbi ne razkrivajo. Doslej so sodelovanje potrdili v Kolektorju, ki je ponudbo oddal skupaj s hrvaško družbo Rade Končar. V Kolektorju želijo z nakupom nadaljevati svojo strategijo integracije proizvodnje opreme in storitev na področju elektroenergetike, so v ponedeljek povedali v koncernu.

Neuradno naj bi se po pisanju časnikov Dnevnik in Finance za nakup potegoval tudi konzorcij Holding Slovenske elektrarne (HSE), Gen energija in Gorenje, poljski Innova Capital ter češke in ruske družbe.

Prodajo hčerinskih družb predvideva program poslovnega prestrukturiranja Cimosa, in sicer je predvideno, da se vse dejavnosti, ki niso vezane na avtomobilsko industrijo, izločijo iz skupine. Pred dnevi je družba PPC Buzet, ki je v 100-odstotni lasti Cimosa, podpisala pogodbo o prodaji 97,42-odstotnega deleža v družbi Labinprogres-TPS, v kratkem pa se izteče rok za oddajo nezavezujočih ponudb za stoodstotni delež v Cimosovi hčerinskih družbi v Srebrenici.