Delavci zanikajo, da bodo kazensko ovadili Picigo

Vrhovno državno tožilstvo je v ponedeljek prejelo kazensko ovadbo zoper predsednika uprave Hita Dimitrija Picigo. Po navajanju časnika Dnevnik naj bi jo vložili delavci, vendar je predsednik sveta delavcev Hita Karlo Korče za STA zatrdil, da je z njo seznanjen le iz medijev, in da po njegovih informacijah ovadbe niso dali zaposleni.

Kazenska ovadba predsednika uprave Hita Dimitrija Picigo sumi oškodovanja podjetja zaradi sklenitve najemne pogodbe za igralni salon Drive-in v Vrtojbi s podjetjem Daimond, na Vrhovno državno tožilstvo pa je bila poslana anonimno.

"Dogovori in pogajanja o podaljšanju najema poslovnih prostorov na mejnem prehodu Vrtojba so potekali že v letu 2012. Tedaj je bilo že znano, da si direktor družbe Daimond Dragan Valenčič prizadeva za prisilno poravnavo svoje družbe. Pogodba je bila sklenjena do 26. marca letos; v tem času, ko je najemna pogodba potekla, pa je prišlo tudi do menjave vodstva družbe Hit," je pojasnila Lavra Peršolja iz kabineta predsednika uprave.

Igralnemu salonu Drive-in je grozila izselitev iz najetih prostorov in zato posledično tudi možnost prenehanja poslovanja. Družba Daimond je podaljšanje najemne pogodbe pogojevala s sklenitvijo predpogodbe o nakupu najetega prostora, in sicer v letu 2016, po poteku najema, za že v predpogodbi določeno ceno 1,2 milijona evrov. "Ker se družba Hit ni želela zavezati nakupu, je družba MMP 4, sicer lastnica omenjenega poslovnega prostora, kot pogoj za podaljšanje najemne pogodbe dvignila ceno najema s prejšnjih 17.000 na 19.000 evrov mesečno," je še povedala Peršoljeva.

V Hitu zatrjujejo, da je podaljšanje najemne pogodbe po novi ceni omogočilo nadaljnje poslovanje igralnega salona. Gospodarska škoda bi Hitu v resnici lahko nastala, če bi bila zaradi prekinitve najemne pogodbe prisiljena ustaviti poslovanje igralnega salona Casino Drive-in, ki deluje vse od leta 2006.