DELA POTEKAJO PO PLANU: Smrdeč vonj ne prihaja z gradbišča; konec del v začetku aprila (FOTO)

Koper

Včeraj smo poročali, da v teh dneh ni opaziti delavcev med ustjem Badaševice in Žusterno, kjer od lanskega septembra potekajo gradbena dela, v sklopu katerih bodo prestavili skalomet in uredili nasip. S koprske občine smo dobili pojasnilo, da dela potekajo nemoteno in brez večjih prekinitev, končana pa naj bi bila konec marca oziroma v začetku aprila.

Gradbena dela, ki jih med ustjem Badaševice in Žusterno izvaja Adriaing v poslovni navezi z Grafistom, obsegajo prestavitev skalometa za v povprečju 30 metrov od obale in nasutje terena do višine pol metra nad morjem. Vrednost del znaša 2,36 milijona evrov z DDV.

"Dela potekajo skladno s terminskim načrtom in bodo zaključena predvidoma konec marca oziroma prve dni aprila," so nam sporočili z Mestne občine Koper in pojasnili, da delavci v teh dneh zaključujejo polaganje geotekstila, medtem ko se bo postavljanje kamnite zložbe (gabiona) v morju in nasutje flišnega materiala še nadaljevalo.

"Večji del kopenskih del se opravlja s pomočjo gradbene mehanizacije oziroma v morju s plovnega objekta, kar je tudi razlog, da na gradbišču ni prisotnih toliko delavcev, kot bi jih morda pričakovali," so zapisali na občini. Dela sicer potekajo nemoteno in brez večjih prekinitev.

Zanimalo nas je tudi, kaj je razlog za smrdeč vonj, ki se širi na območju gradbišča, a na občini na naše vprašanje nimajo odgovora. "Kaj povzroča smrdeč vonj, ki ga je občasno zaznati na tem območju, ni znano, lahko pa potrdimo, da ne prihaja z gradbišča," pravijo na Verdijevi.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  13 .01. 2020 ob  20: 48
kanarin@, bom odgovoril v tvojem stilu .......... pa si ti sploh razumel, kaj sem napisal!? :) Ko omenjaš tistih nekaj malega procenta morja, ki jih tako z lahkoto zasipavamo, pomisli na vse morje, ki ga imajo Hrvati in kako se borijo za tisti res majhen promil morja v Piranskem zalivu, katerim načeloma v primerjavi z ostalim ne pomeni nič, toda imajo ODNOS do morja ! Glede zaprtja obalne ceste, sem bil med prvimi podporniki le te zamisli in še vedno jo podpiram! Razloži vsem bralcem, kje so po tvoje tisto omenjeno, ki je namenjeno za rekreacijske namene ........ lahko pa da je stvar zgolj posledica trenutne inspiracije domišljije posameznika. Mimogrede, ne gre kar tako zapreti določen del obale in potem uporabo le nje, prepustiti zgolj tistim, ki dosežejo ........... npr. območje REX-a, ni pa namenjeno vsem. Kje so vsi starejši, ki nimajo možnosti uporabe vse te zaprte obalne ceste, spr. težko hodijo, nimajo kolesa ... ali podobno? Najverjetneje bo urejeno, po njihovi smrti! Ne bi bil presenečen, če si eden tistih, ki so nasprotovali enosmernemu prometu med Krožno in Žusterno, če pa že je, bi drugo polovico namenil parkirnim mestom, sodeč po navdušenju nad velikim parkiriščem v Žusterni!
kanarin |  13 .01. 2020 ob  18: 11
@Tom pa ti sploh veš kaj bo na koncu nastalo na tem območju, kjer se zdaj dela in čemu bo služilo ali samo kar nekaj streljaš v tri krasne ? Zasipava se kolikšen odstotek našega morja - mogoče nekje 0,00000001 % ? A tiste skale ki so bile tam postavljene (so bile pa pa izjemno estetske in primerne pa poležavanje/dostop do morja , al kaj ? Če še v Jugoslaviji ne bi zasuli tistega območja danes ne bi imeli niti parkišrišča v Žusterni - pa zdaj kot vidimo pride zelo prav vsem. Kakšna anarhijo ti vidiš na obali med Izolo in Koprom ? Končno so jo zaprli za promet in nekaj malega že uredili za rekreacijske namene, ureditev plaže oz dostopov do morja pa še sledi v prihodnjih letih.
bubobubo |  12 .01. 2020 ob  11: 55
vseved, ma kakšne priveze.....potrebno je urediti obalo za plažo, za vse krajane in ostale, imamo premalo morja, da bi ga uporabljali samo nekateri(lastniki plovil)
Tom |  11 .01. 2020 ob  23: 13
-1
Če zanemarim vse tisto, kar slovenska obala potrebuje, me zanima samo to, kateri idiot si je izmislil projekt, ki zasipava še tisto nekaj malo morja, ki ga Slovenija ima! Zasipava se morje, obenem pa se brez kakršnegakoli projekta prepušča obala med Koprom in Izolo anarhiji in iznajdljivosti posameznikov. Lahko bi uredili plažo do Izole, dostop pa uredili s tako opevanimi električnimi mini busi, ki naj bi sedaj bili ekonomsko upravičeni v Kopru, četudi že obstoječe avtobusne povezave glede na št. koristnikov, ne izpolnjuje pričakovanj.
kanarin |  11 .01. 2020 ob  09: 28
Ma niti pod razno. V Kopru je že dovolj komunalnih privezov, poleg tega imamo že Luko , ki že sama zaseda in obremenjuje ogromni del obalnega prostora. Na vso srečo je pred leti propadel Istrabenzov projekt mega marine na tem območju. Na tem območju potrebujemo samo nove plažne /rekreacijske površine (za VSE občane), kaj vam ni jasno jQuery112309674186131162175_1578730898629 Obstoječa obala ob semedelski promenadi pa naj ostane nedotaknjena.
vseved |  10 .01. 2020 ob  19: 44
-10
Na tem območju bi lahko naredili komunalne priveze ki bi segali vse do mandrača v mestu po vzoru Izole.