Del Nido s solzami v očeh s predsedniškega mesta v zapor

Jose Maria del Nido, ki ga je špansko vrhovno sodišče pred dnevi obsodilo na sedemletno zaporno kazen zaradi vpletenosti v finančni škandal in utajo davkov, ni več predsednik nogometnega kluba Sevilla. S predsedniškega mesta se je poslovil danes.

Del Nido se je s položaja predsednika kluba poslovil danes, na novinarski konferenci pa so ga oblile solze. "Prišel je dan, ki ga nisem želel doživeti. Srce se mi trga, temu klubu sem 27 let dajal vse. Leta 2002 sem prevzel položaj predsednika, ko ga ni želel prevzeti nihče," je dejal del Nido. Opravičil se je, ker ga čaka zapor, poudaril, da je nedolžen, in dodal: "Zaporna kazen bo madež na moji karieri, a zgodovina bo povedala, kako uspešen sem bil kot predsednik."

Predsedniški položaj prevzel leta 2002

Del Nido je predsedniški položaj prevzel leta 2002, v njegovem obdobju pa je klub osvojil evropski pokal Uefa v letih 2006 in 2007, španski pokal v letih 2007 in 2010 ter evropski superpokal leta 2006, Sevilla pa se je v tem času trikrat uvrstila tudi v ligo prvakov. Njegovo predsedovanje pa je zaznamoval tudi tragični dogodek, ko je leta 2007 obetavni Antonio Puerta umrl na igrišču zaradi zastoja srca.

Sodišče je zdaj že nekdanjega predsednika nogometnega kluba Sevilla spoznalo za krivega finančne goljufije, ko je kot odvetnik poskrbel za lažna dovoljenja za bivanje in izdajal račune za navidezno prebivanje v mondenem delu Marbelle, več milijonov evrov na ta način prigoljufanega davčnega denarja pa je pospravil v svoj žep.