DANES ZAČETEK EVROPSKE LIGE: V njej tudi devet slovenskih nogometašev

Svet

Danes bodo novo sezono začeli še nogometaši v evropski ligi, v kateri bo nastopalo tudi devet slovenskih nogometašev. V prejšnji sezoni je naslov osvojil Chelsea in si priboril ligo prvakov, tudi v letošnji pa bo nekaj nogometnih velikanov, vključno z Arsenalom in Manchester Unitedom, Romo, Laziem, Sevillo in drugimi.

Slovenci bodo igrali v petih skupinah. Apoel Nikozija Romana Bezjaka in Vida Belca bo igral v skupini A skupaj s petkratnim prvakom Sevillo, Qarabagom in Dudelangejem. Dinamo Kijev Benjamina Verbiča bo igral v skupini B skupaj s Koebenhavnom, Malmöjem in Luganom Domna Črnigoja. CSKA Moskva Jake Bijola bo igral v skupini H, kjer bodo še krvnik Maribora v kvalifikacijah Ludogorec, Espanyol in Ferencvaros Mihe Blažiča. St. Etienne Roberta Berića bo v skupini I skupaj z Wolfsburgom, Gentom in Oleksandrijo. Slovan Bratislava Andraža Šporarja in Kenana Bajrića pa bo igral v skupini K, kjer so še Besiktas, Braga in Wolverhampton.

Verbič bo danes ob 18.55 gostil Malmö, Bezjak in Belec Dudelange, Črnigojev Lugano pa bo gostoval v Koebenhavnu. Ob 21.00 pa bo Bijol gostoval pri Ludogorcu, Blažič pri Espanyolu, Berić pri Gentu, Šporar in Bajrić pa bosta gostila Besiktas. Prvi del se bo končal 12. decembra. Iz vsake skupine se bosta najboljša dva prebila v šestnajstino finala. Finale bo 27. maja v Gdansku. Zmagovalec si bo zagotovil igranje v skupinskem delu lige prvakov v sezoni 2020/21. Če pa bo zmagovalec v skupinski del lige prvakov uvrščen že prek domače lige, bo pravico do mesta med evropsko elito dobil tretjeuvrščeni klub francoske lige.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija