DAN ZALJUBLJENCEV JE DAN ZA GLEDALIŠČE: Glasbeno-gledališka predstava Lepa Vida navdušuje

Koper

Minuli petek je v Gledališču Koper ponovno završalo. Zgodila se je premiera težko pričakovane Lepe Vide. Igralska zasedba, ki jo je vodil skladatelj in režiser iz Makedonije Marjan Nećak, je z vrhunsko izvedbo povsem prevzela občinstvo. Gledalci so prišli z vseh koncev Slovenije, tudi zamejstva in Istre. Lepa Vida bo ta teden na odru kar trikrat; prvič že 14. februarja, na dan zaljubljencev.

Gledališče Koper in Slovensko stalno gledališče, Trst sta na oder postavila glasbeno-gledališko uprizoritev Lepa Vida, mit o ženski, materi in gospodinji, ki jo žene hrepenenje. Sodeč po prvih odzivih občinstva in kolegov iz gledališkega sveta bo uprizoritev, pod katero se podpisuje avtorica Staša Prah, prava poslastica.

Pri predstavi, kakršne v Kopru še ni bilo, so moči združili avtorica besedila in dramaturginja Staša Prah, večkrat nagrajeni skladatelj in režiser makedonskih korenin Marjan Nećak (v sredini) in dramski igralec Klemen Janežič, ki je sodeloval kot oblikovalec giba.

Naslovno vlogo več kot prepričljivo igra Anja Drnovšek, ki se po rojstvu otroka vrača na odrske deske. "Govoriti o Lepi Vidi je težko, ker hitro lahko postane kliše. Mogoče zato, ker je naš mit, mogoče zato, ker vsi poznamo različne verzije njene zgodbe. Govoriti o Lepi Vidi Gledališča Koper pa je še težje, ker naša verzija odpira emocije in neznane svetove, in ker se o njej pravzaprav ne da govoriti. Našo Lepo Vido se lahko samo začuti," nam je zaupala glavna igralka.

Igralska zasedba z Anjo Drnovšek na čelu je pokazala vse svoje znanje. Danijel Malalan v predstavi igra saksofon, Blaž Popovski bobne, Rok Matek pa vdahne življenje lutki. Vsi štirje tudi odlično pojejo.

Ponovitve Lepe Vide bodo v torek, 14., v sredo, 15., in četrtek, 16. februarja. Podrobne informacije o predstavi so dostopne na spletni strani Gledališča Koper, lahko pa gledališče obiščete tudi pri blagajni vsak delovnik med 10.00 in 12.00, ob torkih in četrtkih pa tudi med 15.00 in 17.00. Program Gledališča Koper je dostopen TUKAJ.

"V torek, 14. februarja, – na Valentinovo, se predstava začne ob 19. uri. Pari, ki si jo bodo prišli ogledat, bodo po njej še vedno imeli čas za večerjo. Zagotovo jim bo predstava ponudila kar nekaj zanimivih predlogov za pogovor," nekoliko hudomušno sporočajo iz koprskega gledališča.