Da bo nekdanja meja še bolj zbledela

Goriška

Danes zjutraj je bil na nekdanjem mejnem prehodu v Solkanu odstranjen nadstrešek. Naročnik in plačnik del je bila Mestna občina Nova Gorica, odstranitev pa je izvedla Komunala Nova Gorica, d. d., ki je tudi sicer pooblaščen vzdrževalec občinskih cest. Strošek izvedbe omenjene odstranitve bo novogoriško občino stal slabih 15 tisočakov.

"V ceno so vključeni odstranitev in odvoz nadstreška, sanacija pločnika in cestišča ter prometna ureditev. Strošek izvedbe je že zmanjšan za predvideni izkupiček od prodaje železa," so nam danes sporočili iz Mestne občine Nova Gorica.

Kot smo že pisali, se je Mestna občina Nova Gorica v dogovoru z Ministrstvom za notranje zadeve in javno upravo zavezala, da bo ob brezplačnem prenosu treh nekdanjih mejnih prehodov – na Pristavi, Erjavčevi ulici in Solkanu – z države v last mestne občine poskrbela za odstranitev nadstreška na nekdanjem mejnem prehodu v Solkanu.

Novogoriška občina je danes svojo zavezo izpolnila, v nadaljevanju pa bodo v občinski upravi poskrbeli za pripravo objektov na prevzem novih vsebin, ki jih bodo iskali z javnim razpisom. Izjema je le objekt na Pristavi, ki bo preurejen v muzej tihotapstva in bo predan v upravljanje Goriškemu muzeju.

Deli novico: