"CVRL SE BO V PEKLU KMALU, GLEDE NA EMŠO": Simonovič grožnje prijavil policiji

Slovenija

Poslanec DeSUS Branko Simonovič je napovedal, da bo policiji prijavil grožnje, ki so se pojavile ob odločitvi, da se ne bo podpisal pod konstruktivno nezaupnico. Na Twitter profilu Anonymous Slovenia so poslancu očitali, da je izdal svoj narod, Simonovič pa opozarja tudi na plakate z njegovo fotografijo in kljukastim križem.

Branko Simonovič

V Anonymous Slovenia Simonoviču priporočajo, da "črno gradnjo nemudoma proda" in se odseli v kak kraj, ki je bolj prijazen stranki SDS. "Ni izdal Karla, izdal je svoj (o tem bi lahko debatirali) narod," so zapisali in dodali, da "se bo cvrl v peklu, glede na EMŠO relativno kmalu". Pozneje so dodali, da ne gre za grožnje, ampak za nasvet.

Poleg tega tvita bo Simonovič policiji prijavil tudi plakate, ki so se pojavili na Obali. Na njih so poleg njegove tudi fotografije poslancev SMC, ob njih pa izpostavljena izbira: Svoboda oziroma poslanski glas za konstruktivno nezaupnico na eni ter strah ali kljukasti križ na drugi strani.

S Policijske uprave Ljubljana so za STA odgovorili, da prijave do tega trenutka niso prejeli.

Prijavo policiji napoveduje tudi poslanec SMC Gregor Perič, ki je bil sicer groženj deležen tudi lani decembra, o čemer smo takrat poročali. Tedaj so se pred Peričevim domom in pozneje tudi v Izoli pojavili plakati z napisom Heroj ali izdajalec? Na plakatih je bila tudi fotografija poslanca italijanske narodne skupnosti Feliceja Žiže.

Simonovič in Perič sta že takrat opozorila na pritiske ob poskusih oblikovanja nove vlade ter dogodke prijavila policiji.

Gregor Perič

Novi pritiski so se pojavili ob bližanju vložitve konstruktivne nezaupnice. Simonovič je sicer včeraj sporočil, da se pod predlog nezaupnice s kandidatom za novega predsednika vlade Karlom Erjavcem ne bo podpisal. Pod predlogom, ki so ga vložili včeraj, so podpisani poslanci opozicijskih LMŠ, SD, Levice in SAB ter trije poslanci DeSUS.

Kot je v pisni izjavi navedel Simonovič, je v predlogu nezaupnice vladi Janeza Janše izjemno poudarjena obstoječa zdravstvena kriza in kritika obstoječi vladi pri obvladovanju epidemije covida-19. Prav tako se po njegovih navedbah poudarja neustavnost delovanja aktualne vlade, v kateri sta delovala tudi ministra iz vrst DeSUS, in sicer minister za zdravje Tomaž Gantar in minister za kmetijstvo Jože Podgoršek.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  17 .01. 2021 ob  20: 49
-2
V Nemciji je tudi prepovedano obesat zastave na balkon
(sosednje drzave bi morda zagrabla nervoza) :-)
Istriano |  17 .01. 2021 ob  10: 47
Če si v Jugoslaviji risal ali tiskal svastike si šel takoj sedet, v Nemčiji pa plačaš mastno kazen že, če dvigneš roko v nacistični pozdrav.
zoran13 |  16 .01. 2021 ob  21: 53
DOVOLJENE SVASTIKE ?

Policija bi prekršek v tej zvezi zato lahko obravnavala samo, če bi posameznik navedene nacistične simbole uporabljal na javnem prostoru, pri tem pa bi se druga oseba ali skupina počutila vznemirjena ali razburjena oziroma, če bi posameznik ali skupina z žaljivimi besedami in dejanji škodovala ugledu posameznika ali skupine ali uradne osebe pri uradnem poslovanju (5. točka prvega odstavka 2. člena ZJRM-1).
Piero Panin |  16 .01. 2021 ob  20: 49
Mladi pejte drugic na volitve,ne da gre moja nona obkrozi tistega ki njej pase in na koncu dobimo vsi policijsko uro
Martina |  16 .01. 2021 ob  16: 02
12
Kakšne grožnje, povedali so zgolj resnico.
magik |  16 .01. 2021 ob  13: 15
29
Veliko preveč jih prihaja na svet. Za odvečne je bila iznajdena država!
Kar poglejte si te odvečne! Pridobivajo si bogastva in pri tem obubožajo! Hočejo oblast in najprej lomilo moči, veliko denarja - ti siromašni!
Poglejte jih kako plezajo, ... ! Plezajo drug čez drugega in se tako vlečejo v blato in globočino.
Vsi hočejo k prestolu: to je njihova blaznost - kakor, da sedi na prestolu sreča! Pogosto je na prestolu blato - in pogosto je tudi prestol v blatu. (NIETZCHE)
vseved |  16 .01. 2021 ob  10: 15
-5
Plakate so nastavili Janševi jurišniki!