PREDLOG KONSTRUKTIVNE NEZAUPNICE VLOŽEN Z 42 PODPISI: Primorski poslanec DeSUS, Branko Simonovič, podpisa ni prispeval

Slovenija

Skupina 42 poslancev s prvopodpisanim Branetom Golubovićem (LMŠ) je danes v DZ vložila predlog konstruktivne nezaupnice s kandidatom za novega predsednika vlade Karlom Erjavcem, je slednji sporočil na novinarski konferenci. Podpise pod predlog so prispevale poslanske skupine LMŠ, SD, Levica in SAB ter trije poslanci DeSUS.

Kot je po vložitvi predloga konstruktivne nezaupnice poudaril Erjavec, je treba preprečiti kršenje temeljnih pravnih načel, kot so vpletanje v pravosodje, preprečevanje svobode medijev, posege v policijo in državno tožilstvo. Ocenil je tudi, da je bila vlada neuspešna v boju z epidemijo covida-19.

Prav tako je po njegovih besedah mednarodni položaj Slovenije povsem drugačen kot v preteklih 30 letih. "Naši partnerji so države, ki imajo težave z vladavino prava, oddaljili smo se od jedrne Evrope. Ne izvaja se ne proameriška in ne proruska politika," je dejal.

Če jim bo uspelo sestaviti vlado, to ne bo vlada Karla Erjavca, ampak vlada ljudi, ki želijo, da se Slovenija vrne na pravo pot, je še napovedal predsednik DeSUS.

Erjavec je sicer napovedal vložitev predlog konstruktivne nezaupnice s 43 podpisi, a svojega podpisa pod predlog ni prispeval poslanec DeSUS Branko Simonovič.

Med vložitvijo predloga za izvolitev novega predsednika vlade in volitvami mora poteči najmanj 48 ur, razen če državni zbor z dvotretjinsko večino glasov vseh poslancev ne sklene drugače ali če je država v vojnem ali izrednem stanju.

Tajno glasovanje o predlogu konstruktivne nezaupnici naj bi tako potekalo na izredni seji DZ v prihodnjem tednu. Nov predsednik vlade je sicer izvoljen z absolutno večino, torej najmanj 46 glasovi vseh poslancev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  16 .01. 2021 ob  08: 28
Gradbena inšpekcija spada pod ministra Andreja Vizjaka in ta je zvesti JJ-jev vojak in s tem držijo Simonoviča za j...a. Enostavno in efikasno.
joe jaxson |  15 .01. 2021 ob  18: 40
22
ni podpisal ker je "peder", ki ščiti svojo politično in kratkoročno hitroprihodno odlično plačano (iz državnega proračuna, torej od dela tudi unih ki delajo sukance za eur 510 btto v MB) odlično plačano upokojensko rit !!!!!!!!!!!!
kokodek |  15 .01. 2021 ob  18: 22
14
na kratko: Simonovič, poslanca manjšin (Žiža), poslanci SMC ( Perič, Kozlovič), poslanci SNS (Jelinčič), poslanci NSi ( Tonin) in predsednik države so ljudje, ki podpirajo laži, podpirajo sovraštvo, podpirajo kršenje zakonov in ustave, podpirajo kraje, podpirajo sramotno tvitanje, podpirajo nepreklicno odstopljenega hujsskača.....
Ištrijan |  15 .01. 2021 ob  17: 14
33
Ni prispeval ker ni dobil obljube, da mu bojo legalizirali barako?