ČUSTVENO PISMO ZAPOSLENIH: Adria Airways je 558 ponosnih src, ki si želijo še naprej leteti

Slovenija

Med tem ko v medijih odmevajo težave, s katerimi se v zadnjih dneh sooča edini slovenski letalski prevoznik Adria Airways, so zaposleni pri družbi danes na družbenem omrežju Facebook objavili odprto pismo. "Za naslovi člankov in novinarskih zgodb o Adrii Airways niso le direktorji, lastniki, investitorji, niso le vlada, ministrstva in agencije. Tu smo tudi mi, zaposleni Adrie Airways," so pričeli svojo čustveno izpoved.

"558 nas je, vsak s svojim obrazom, imenom in zgodbo. Na prvo žogo nas povezuje to, da vsi skupaj dnevno zagotavljamo, da naša letala potnike varno pripeljejo do cilja. Nismo le piloti in stevardese, smo tudi operativni center, zemeljske službe, komerciala, klicni centri, podporne službe. 558. Vsak od nas je ključen člen v tej verigi odgovornosti in zaupanja in nihče ni sam sebi namen. 558," so poudarili svet delavcev in zaposleni pri letalski družbi.

Adria Airways zanje ni le služba, ni le neotipljivo podjetje z naslovnic časopisov, ni le modro zeleno obarvana blagovna znamka. Njihova življenja so z omenjeno letalsko družbo za vedno prepletena. "Za marsikoga je Adria Airways tretji zakonec v družini. Je prijatelj, ki te bodri, da ne odnehaš. Je starš, za katerega želiš, da je ponosen nate. Je siten otrok, ki te cuka za rokav ob najbolj neprimernem času. Je partner, s katerim sklepaš kompromise. To je Adria Airways. Je klic na nedeljsko dopoldne: 'Lahko prideš letet? Potrebujemo te!'. Je elektronsko sporočilo na prost dan: 'Lahko pomagaš? Nujno je!'. So dolge ure v pisarnah, za telefoni in računalniki, v operativnih centrih, na letalih in letališčih, takrat, ko je vse prav in še bolj takrat, ko gre vse narobe." Adria Airways ni le del njihovih življenj, ampak njih samih. Ravno zato je pripadnost, ki jo izkazujejo podjetju edinstvena in skoraj oprijemljiva, so zapisali v odprtem pismu. 

Kot so priznali, je delovati v trenutni situaciji, za katero se zdi, da javnost komaj čaka, da del njih umre, zelo težko. Znašli so se sredi bitke, v katero pa niso šli sami. Zahvaljujejo se za spodbudne besede, ki so jih deležni s strani sodelavcev, domačih, pa tudi konkurentov iz tujine. "Zato tudi v teh najtežjih časih še vedno s ponosom oblečemo uniformo, nadenemo krilca, vstopimo na letala in v pisarne in po najboljših močeh opravimo svoje delo. Ker, kot smo si v Adrii Airways sami zapisali v naš operativni priročnik, 'ni važno kdo ima prav, ampak kaj je prav!' Ker smo Adria Airways. Ker smo ponosni, da smo Adria Airways. Na našo tradicijo, na naše znanje, na našo strokovnost, na naše vrednote ter na pomen, ki ga ima Adria Airways za naša življenja."

"Adrio Airways lahko teptajo, ji kljuvajo oči, lomijo kosti, mečejo sol na rane. Pod vsemi ranami, podplutbami in zlomi smo tu še vedno mi, vsaka njena celica, žila, tkivo, organ. Ter ne eno, ampak 558 src. In srce, ki bije, ni nikoli zares mrtvo." Za konec so dodali še, da je njihovo sporočilo le eno, in sicer, da želijo še naprej leteti.

Odprto pismo zaposlenih Adrie Airways Za naslovi člankov in novinarskih zgodb o Adrii Airways niso le direktorji,...

Objavil/a Adria Airways dne Ponedeljek, 23. september 2019

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  24 .09. 2019 ob  00: 04
Verjetno se delavci Adrie niso sekirali, ko je nekaj tisoč delavnih mesto ugasnilo v Tomosu, tako, da se tudi jaz za njih ne bom. Piloti bodo leteli pač z drugimi kompanijami, stevardese bodo pa tudi dobile kakšno lepo delo. Vsekakor ti ljudje ne predstavljajo socialne bombe, kot je povedal dr. Vlačič.