ČRNA NEDELJA NA SLOVENSKIH CESTAH: Podrobnosti včerajšnjih tragedij, v katerih so ugasnila tri življenja

Kronika

Minuli teden so se na slovenskih cestah zgodile tri smrtne prometne nesreče, v katerih so umrle tri osebe. V letošnjem letu je na cestah umrlo že 88 oseb, v enakem obdobju lanskega leta pa 67, so sporočili z Generalne policijske uprave. Zadnje tri smrtne prometne nesreče so se zgodile v nedeljo. V Selški dolini je v trčenju z osebnim avtomobilom umrl motorist. Motorist je po trčenju z osebnim vozilom umrl tudi na Vranskem. Izven naselja Vukovje na območju Policijske uprave Maribor pa je umrl voznik osebnega avtomobila, ki je izgubil oblast nad vozilom.

Fotografije so simbolične. 

Že včeraj smo poročali o dveh prometnih nesrečah s smrtnim izidom na območjih Policijske uprave (PU) Maribor in PU Kranj. 

Vzrok nedeljske smrtne prometne nesreče na Vranskem, v kateri je umrl 59-letni motorist, pa je bilo neprevidno vključevanje v promet. Voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Brode proti Ločici pri Vranskem, je namreč pri vključevanju v promet na regionalno cesto pri zavijanju v levo zaprl pot motoristu, ki je pravilno pripeljal po cesti.

V hudem trčenju se je 59-letni voznik motornega kolesa tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl, njegova 20-letna sopotnica se je v trčenju hudo poškodovala in so jo reševalci odpeljali v celjsko bolnišnico. V prometni nesreči sta se lažje poškodovala še 67-letni voznik osebnega vozila in njegova 61-letna sopotnica, so danes sporočili s Policijske uprave Celje.

V Selški dolini se je v nedeljo zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta trčila voznik osebnega avtomobila in voznik motornega vozila. Slednji je v prometni nesreči umrl. Zaradi povzročitve prometne nesreče so policisti sprožili postopek proti vozniku osebnega avtomobila, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Vse udeležence v cestnem prometu policija ponovno opozarja, naj bodo v prometu strpni, previdni in naj upoštevajo cestno-prometne predpise.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija