Cisse gre na Korziko

Francoski nogometaš Djibril Cisse bo kariero nadaljeval v domači ligi, saj je danes sklenil enoinpolletno pogodbo s prvoligašem Bastio. Nazadnje je 32-letni napadalec igral v Rusiji, kjer je bil član Kubana Krasnodarja.

Glavni razlog za vrnitev v domovino je bila želja, da bi si izboljšal možnosti za uvrstitev v francosko reprezentanco za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji. "Še vedno sem sposoben dolga leta igrati na visoki ravni in rad bi to dokazal. Rad imam modro barvo, storil bom vse, da bom oblekel oba modra dresa," je dejal 32-letni Cisse in s tem namignil na francosko izbrano vrsto, ki, tako kot njegov novi klub Bastia, igra v modrem.

Cisse je za Francijo zbral 41 nastopov med leti 2002 in 2010, dosegel je devet golov. Na klubski ravni pa bo Bastia, trenutno 13. moštvo elitne francoske lige, že njegova jubilejna deseta postaja v karieri; doslej je bil že član Auxerra, Liverpoola, Marseilla, Sunderlanda, Queens Park Rangersov, Panathinaikosa, Lazia, igral pa je tudi v Katarju in Rusiji. V Francijo se vrača po šestih letih.