Cimos bo obdržal obrat v Srebrenici

Koprski Cimos se je po dveh neuspešnih poskusih prodaje odločil, da bo ohranil pogon za proizvodnjo avto delov v Potočarih pri Srebrenici, je za medije v BiH povedal direktor tega obrata Azem Huremović. Ta je povedal, da ima podjetje dovolj naročil za avtomobilske dele in kmetijsko mehanizacijo, a je kljub temu napovedal odpuščanja.

Huremovič je napovedal, da bo družba leto 2013 končala s štirimi milijoni evrov prihodkov, kar je nekaj več kot lani, ko je družba zabeležila za 3,6 milijona evrov prihodkov.

Cimos je pred meseci zabredel v hude finančne težave, čista izguba je lani dosegla 98 milijonov evrov, zaradi česar mu je s 35 milijonov evrov na pomoč priskočila tudi država. Ob tem so v družbi napovedali, da se bodo dezinvestirali, med drugim naj bi prodali obrat v Potočarih, kar jim ni uspelo.

Prodaji tovarne so se uprli zaposleni, ki so protestirali, pridružila pa se jim je tudi lokalna skupnost. Pred tedni so znova zagnali proizvodnjo, poslovanje pa naj bi bilo po besedah Huremovića pozitivno.

Deli novico:

Stanovanja |  05 .12. 2013 ob  23: 32
V stavbi na fotografiji pa imajo najbrž dovolj stanovanj za VSE zaposlene...