ČEZ MEJO Z DROGO: 19-letnikoma zasegli konopljo

Kronika

Včeraj dopoldan so policisti na mejnem prehodu Starod zasegli konopljo dvema 19-letnima avstrijskima državljanoma, in sicer enemu 11,5 g, drugemu pa 16 g. Zoper oba je bil uveden hitri postopek z odločbo.

Včeraj ob 23. uri so policisti v Luciji ustavili 17-letnega voznika mopeda. V postopku mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.00 mg/l. Zaradi suma, da vozi pod vplivom mamil, so mu odredili postopek za prepoznavo simptomov, ki so posledica prepovedanih drog - bil je pozitiven na kanabis. V nadaljevanju mu je bil odrejen tudi strokovni pregled, kar pa je na kraju odločno odklonil. Sledi obdolžilni predlog.

V Portorožu je nekdo vlomil v hišo, jo preiskal ter odnesel gotovino in zlatnino.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali sedem oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali pet oseb, PP Koper in PP Sežana pa po eno. En državljan Libije je zaprosil za mednarodno zaščito in bil odpeljan v azilni dom. Ostale osebe bodo danes vračane hrvaškim varnostnim organom. Prav tako so policisti PP Ilirske Bistrice izrekli globo državljanu Tunizije, z urejenim statusom v Italiji, ki je v vozilu prevažal štiri ilegalne migrante, državljane Tunizije.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ratman |  26 .07. 2019 ob  14: 37
...postopek za prepoznavo simptomov :D Ali to res lahko velja kot dokaz, da je človek vozil pod vplivom nedovoljenih kanabinoidov? Wot?