CESTA BOVEC-TRENTA PONOVNO ODPRTA: To pa ne velja za cesto Libušnje-Vrsno v Kobariški občini

Slovenija

Dopoldne so ponovno odprli cesto Bovec-Trenta, ki je bila zaradi številnih snežnih plazov zaprta več dni. Neprevozna tako ostaja le še občinska cesta od Soče do Vasi na Skali, so sporočili iz regijskega štaba Civilne zaščite (CZ) za Severno Primorsko.

Poveljnik občinskega štaba CZ Bovec Edi Melinc upa, da bo tudi na tem odseku kmalu vzpostavljena vsaj interventna pot. Morda bo prihajalo le še do krajših občasnih zapor, saj dela še vedno potekajo na območjih plazov, so navedli v sporočilu regijskega štaba.

Zaradi zapore ceste so bili prebivalci nekaterih vasi in zaselkov odrezani od sveta.

V preteklih dneh je na Bovškem zaradi obilnih padavin nastalo več velikih plazov. Prvi je v petek zjutraj zasul cesto pri odcepu za Lepeno. Ko so jo očistili, pa se je nedaleč stran sprožil še en plaz. Ko so čistili tudi tega, se je znova sprožil prvi plaz. Skupaj so se na cesto usuli trije. Ker se je vreme konec tedna stabiliziralo in so se temperature spustile, so v nedeljo lahko začeli sanacijo zasutih cestišč.

Zaradi zemeljskega plazu pa je za promet zaprta tudi cesta Libušnje-Vrsno v Občini Kobarid. Obvoz je urejen. Danes si je plazoviti teren ogledal tudi geolog, sedaj pa se bodo na občini odločili o njeni sanaciji. Ta naj bi se začela že v sredo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija