NA BOVŠKEM USPEL PREBOJ ŠE TRETJEGA PLAZU: Z odpravljanjem posledic bodo nadaljevali danes (FOTO)

Slovenija

Po sobotnem preboju plazu proti Logu pod Mangartom se je v nedeljo opoldan odprla cesta od Bovca do Predela, Log pod Mangartom pa je bil znova dostopen s slovenske strani. Včeraj je uspel tudi preboj tretjega plazu pri galeriji Berebica, danes je na vrsti plaz pri Mlinarici, so sporočili z regijskega štaba Civilne zaščite za severno Primorsko.

Včeraj je tako po celodnevni akciji strojnikom podjetja CPG Kolektor s podizvajalci uspelo prebiti plaz pri galeriji Berebica. Tam so tako za silo vzpostavili povezavo do Trente za morebitne intervencije. Cesta Bovec-Trenta je sicer še vedno zaprta za ves promet.

Dela bodo danes nadaljevali pri plazu pri Mlinarici. Še vedno je namreč nekaj prebivalcev, približno 30, odrezanih od sveta, so navedli.

Je pa v soboto cestnim službam z gradbeno mehanizacijo že uspelo prebiti plaz proti Logu pod Mangartom. Včeraj dopoldne so odstranili še več snežnega nanosa s kamenjem in drevesi, kar je omogočilo odprtje ceste.

V preteklih dneh je bilo na Bovškem zaradi padavin več plazov. Najprej se je v petek zjutraj sprožil snežni plaz pri odcepu za Lepeno. Cesta je bila nato očiščena, kmalu pa se je nedaleč sprožil še en plaz. Ko so čistili tega, se je prvi ponovil. Skupaj so se na cesto vsuli trije. Ker se je vreme ponoči stabiliziralo in so se spustile temperature, so včeraj lahko začeli sanacijo s snegom zasutih cestišč.

S civilne zaščite Kobarid so sporočili, da se je nad cesto Libušnje-Vrsno prav tako sprožil zemeljski plaz.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija