BRŽAN O KAMNOLOMU GRIŽA: "Najboljšo rešitev bomo našli le skupaj z ljudmi, ki v tem prostoru živite"

Koper

Kamnolom Griža je v teh dneh dvignil nemalo prahu, a koprski župan Aleš Bržan umirja žogico. Kot pravi, o prostoru ne moreta odločati le stroka in politika, temveč bodo najboljšo rešitev našli skupaj s krajani. Sklepa o pripravi OPPN Griža ne bo podpisal, dokler vsa izhodišča ne bodo preverjena tudi s strani javnosti in drugih udeležencev urejanja prostora, pravi.

Že včeraj, kot tudi danes smo poročali o nasprotovanju načrtom novega investitorja v Kamnolomu Griža pri Rižani. Pred nekaj urami pa je svoje mnenje podal tudi koprski župan Aleš Bržan, ki s svojim zapisom umirja žogico v zvezi s prostorskim urejanjem območja kamnoloma.

V njem pojasnjuje, da je predlog izhodišč za občinski podrobni prostorski načrt (OPPN) Griža "namenjen prav vam, pridobivanju vaših mnenj, stališč in pripomb. O prostoru ne moreta odločati le stroka in politika, najboljšo rešitev bomo našli le skupaj z ljudmi, ki v tem prostoru živite," je prepričan.

Vsem, ki name naslavljate vprašanja v zvezi s prostorskim urejanjem območja kamnoloma Griža, želim še enkrat pojasniti,...

Posted by Aleš Bržan on Thursday, January 28, 2021

Po mnenju župana je izjemno pomembno, da krajanke in krajani KS Črni Kal in Gračišče v tem postopku izrazijo svoja mnenja in stališča, bodisi kot posamezniki bodisi organizirani v civilne iniciative. "Vsako takšno aktivnost zato pozdravljam in sem z veseljem podaljšal razgrnitev in rok za podajo pripomb in predlogov do 15. marca. V tem trenutku je zaradi slabše epidemiološke slike zelo težko organizirati in napovedati točne termine javnih predstavitev, jih pa načrtujemo 3. in 4. marca," je zapisal in zagotovil, da sklepa o pripravi OPPN Griža ne bo podpisal, dokler vsa izhodišča ne bodo preverjena tudi s strani javnosti in drugih udeležencev urejanja prostora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  29 .01. 2021 ob  13: 57
Ce bi domacini pokazali tako trdno zagnanost za vse gradbene odpadke ki lezijo ob cesti tja do socerba in po celi Istri sem preprican da bi naso lepo zemljico naredili se lepso in ribe bi tudi lahko v miru plavale
alfa |  29 .01. 2021 ob  12: 15
nč bat...4 leta hitr minejo ,pa nove volitve pridejo...