BRIŠKOLI SE NISO HOTELI ODPOVEDATI: Šest upokojencev se je skrivaj dobivalo v gozdu, izdali so jih kriki

Svet

Skupina upokojencev v kraju Castano Primo v Italiji je skrivaj v gozdu igrala briškolo, odkrili pa so jih šele zaradi krikov, ki so nastajali med igro, piše portal repubblica.it.

Šest upokojencev, starih med 65 in 75 let, se je v zgodnjih jutranjih urah srečavalo v gozdu ob kanalu Villoresi v kraju Castano Primo, na improviziranem kraju z mizo in stoli – kljub karanteni in prepovedi druženja. Doma so vsako jutro povedali, da gredo po nakupih ali po časopis.

Na krike igralcev, ki so v vročici igre dvigali glas, so postali pozorni različni občani. Informacijo so razširili prek socialnih omrežij in tako je dosegla tudi župana.

"To mesto srečevanja ob kanalu Villoresi je zelo znano tukaj v Castanu in se uporablja vse leto, poleti in pozimi. V hladnejših mesecih starejši prižgejo ogenj in se grejejo. Jasno smo povedali, da v tem obdobju nihče ne sme oditi tja, vendar to ni zadostovalo, zato sem tja poslal lokalno policijo, da območje omeji," je za portal dejal župan Giuseppe Pignatiello.

Kot je še povedal, igralci briškole niso nosili niti mask. "Mislim, da se niso zavedali tveganj," je komentiral župan, ki ga je njihov neodgovoren odnos sprva zelo razjezil. "Potem sem pomislil, da če situacija ne bi bila tako huda, bi bilo skoraj smešno," je dodal.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija