BRICI IN VIPAVCI V BOJ ZA VINAKOPER: Luka Koper ima predkupno pravico, Agrarie ni v igri

Koper

Kot smo poročali včeraj, se Agraria Koper naposled presenetljivo ni odločila, da bi se potegovala za nakup podjetja Adriafin, prek katerega bo kupec vstopil tudi v lastništvo Vinakopra. Primorske novice danes poročajo, da sta ponudbi oddali tako Klet Brda kot družba Vipava 1894, medtem ko ima Luka Koper predkupno pravico.

Robert Fakin

Prvi mož Agrarie Robert Fakin je za časnik zanikal namige, da družbi ni uspelo zbrati dovolj denarja za nakup. Pojasnil je, da so imeli finančno konstrukcijo že postavljeno in bili tik pred tem, da jim banka odobri posojilo. Kot razlog, zakaj niso oddali ponudbe za nakup podjetja, prek katerega bo kupec prišel tudi do 77,7-odstotnega deležav v podjetju Vinakoper, je navedel, da bi se posel utegnil vleči predolgo.

Fakin tako upa, da bo predkupno pravico uveljavljala Luka Koper in kasneje kot izključna lastnica Adriafina iskala kupca za večinski delež v Vinakoper.

So pa ponudbi oddali v družbah Klet Brda in Vipava 1894, prvi so po neuradnih informacijah časnika ponudili 3,1 milijona evrov. Predkupno pravico ima kot lastnica druge polovice Adriafina Luka Koper, ki bo počakala, da se postopek pri Istrabenzu zaključi. Če bi jo Istrabenz obvestil, da je izbral ponudnika, ima nato pristaniška družba mesec dni časa, da uveljavi predkupno pravico.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Olgo Franco |  05 .03. 2019 ob  11: 53
Fakinu je uspel se ta pretkan manever- dogovorno se je umaknil NEKoprcanom, vprasanje samo za kaksno ceno? Mislim da ni slo le za direktorski stolcek....

Kje ste zdaj lokalni serifijQuery11230718653691532948_1551783009810 Ni vec skupinske slike? Al prihaja nova z Muzicem?