NA OBMOČJU PU KOPER PORAST VLOMOV IN VELIKIH TATVIN: To dvoje nepridipravi najpogosteje iščejo

Kronika

Včeraj se je na naše uredništvo obrnil bralec, ki pravi, da se je v zadnjih dneh na obožju Kozine, v vaseh Ocizla in na Klancu, zgodilo pet vlomov v hiše. Zanimalo ga je, zakaj koprska policijska uprava o tem ne obvesti javnosti, da bi bili domačini bolj previdni in pozorni.

Kot so danes sporočili iz koprske policijske uprave, se v zadnjem času pogosteje pojavljajo različne oblike kaznivih dejanj zoper premoženje, kot so vlomin in velike tatvine v stanovanjskih hišah, vlomi in tatvine v motornih vozilih, pa tudi velike tatvine v stanovanjskih hišah, ki jih storilci izvršijo na posebno predrzne načine.

Kot še opozarjajo, se vlomi v hiše običajno zgodijo v dopoldanskem času, ko so stanovalci v službi ali zdoma, v jesenskem in zimskem času pa so vlomi pogostejši popoldne in zvečer, ko so stanovalci odsotni zaradi različnih opravkov. Storilci vlomijo s pomočjo različnega orodja skozi okna ali vrata, kradejo pa nakit in denar. "Za preprečevanje takšnih kaznivih dejanj lahko občani z ustreznim samozaščitnim ravnanjem veliko storijo že sami," poudarjajo na PU Koper.

Sicer so policisti na območju PU Koper v zadnjih 24 urah s področja kriminalitete obravnavali še tri vlome in tatvino.

V Portorožu je nekdo poskušal vlomiti v avtomat za denar, vendar mu ni uspelo in je od dejanja odstopil.

V Seči so našli skuter znamke Tomos, ki je bil ukraden 23. novembra v Piranu. Opravljen je bil ogled kraja in vozilo vrnjeno lastniku.

V Portorožu je nekdo vlomil v lokal in pregledal prostore, odnesel pa ni nič.

Popoldan sta v Luciji dve ženski v trgovini zložili v nahrbtnik več artiklov, zatem pa pobegnili brez plačila. Za njima je stekel občan in eno od njiju zadržal, ta je nato odvrgla nahrbtnik in pobegnila. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V Krajni vasi pri Sežani je nekdo vlomil v hišo, pregledal prostore, zatem pa ukradel zlatnino in gotovino.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija