Borut Pahor med najrevnejšimi voditelji na svetu

Predsedniki držav imajo lahko glede na naravo svojega položaja pomemben družbeni status in veliko moč, nikakor pa ni nujno, da so državni voditelji za svojo odgovorno nalogo tudi visoko plačani.

Z 32.695 evrov letne plače se slovenski predsednik Borut Pahor uvršča na peto mesto med najrevnejšimi voditelji na svetu.

Po navedbah spletnega portala therichest.com. naj bi bil sicer najnižje plačan voditelj na svetu papež Frančišek, ki za opravljanje svojega dela ne prejema nobene plače. Sledi mu afganistanski predsednik Hamid Karzaj s slabimi petimi tisočaki letne plače. Pred našega predsednik se po nizkosti svojega plačila uvrščata še urugvajski ter zimbabvejski predsednik.

Na spletni strani therichest.com so še zapisali, da imajo nekateri voditelji šokantno visoke plače, drugi pa ne dosegajo niti plače povprečnega Američana. Predsedniška plača naj sicer ne bi odražala uspešnosti vodenja države, saj so nekateri voditelji z najnižjimi plačami lahko celo zgled, da zadovoljstvo, ki ga prinaša uspešno vodenje, ne gre vedno z roko v roki z dobro plačo.

Deli novico:

saj |  23 .01. 2014 ob  22: 50
je že zdavnaj izjvil, da komaj preživi s svojo plačo!!!!!