BORBA AMERIŠKEGA PREDSEDNIKA NA PODNEBNI KONFERENCI: Je res zaspal? (FOTO, VIDEO)

Svet

Ameriškega predsednika Joeja Bidna so ujeli, ko je na odprtju podnebne konference COP26 v škotskem Glasgowu domnevno za nekaj sekund zadremal. Biden se je, kot namiguje posnetek, s spancem boril med video nagovorom temnopoltega aktivista, poročajo mediji.

"COP26: Je Biden spal ali le spočil oči?" se sprašuje britanski BBC. Drugi mediji ob video posnetku, ki ga je posnel novinar Washington Posta Zach Brown in je zaokrožil po spletu, bolj konkretno ugibajo, da se je ameriški predsednik boril s spancem.

Oči so se mu zaprle dvakrat, prvič za okoli sedem sekund in drugič za 22 sekund. Iz tega stanja ga je zdramil član ameriške delegacije, ki je pristopil in se z njim zapletel v nekajsekundni pogovor.

Vse skupaj se je, kot navajajo tuji mediji, dogajalo v času, ko so v Glasgowu predvajali video nagovor temnopoltega gejevskega aktivista, ki se bori za pravice invalidov, Eddieja Ndopuja.

Dogajanje je naletelo na burne odzive na družbenih omrežjih, povzemajo mediji. Nekateri so tako menili, da bo Biden težko "predramil svet" za aktivnejši boj proti podnebnim spremembam, če sam ne more obdržati odprtih oči.

Biden je najstarejši predsednik ZDA doslej, v kratkem bo dopolnil 79 let. Kritiki so že pred njegovo izvolitvijo poudarjali, da zaradi svoje starosti fizično in psihično ni primeren za tako zahtevno politično funkcijo. Nekdanji ameriški predsednik ZDA Donald Trump ga je že tekom predvolilne kampanje označil za "spečega Joeja".

"Smo na prelomni točki," je sicer v ponedeljek v nagovoru na COP26 ocenil Biden in spomnil na vse večjo razširjenost požarov, suš in drugih s podnebnimi spremembami povezanih katastrof. "Že zdaj se soočamo z opustošenjem sveta. Ne govorim hipotetično. Podnebne spremembe uničujejo življenja ljudi," je opozoril.

Na vrhu voditeljev se je na COP26 v Glasgowu v ponedeljek in danes zbralo okoli 120 predsednikov držav in vlad.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  02 .11. 2021 ob  16: 54
Senilen retardiranec, marioneta riminalcev v ozadju, ki so zmanipulirali volitve in Trumpu ukradli zmago. Go Brandon!
Lili |  02 .11. 2021 ob  15: 08
Pajac!