Bomba iz 1. svetovne vojne poškodovala domačina

Posočje

V petek popoldan je bila policija obveščena o poškodbi z eksplozivnim sredstvom na Bovškem, kjer je telesne poškodbe utrpel 55-letni moški. Ugotovljeno je bilo, da je moškemu v neposredni bližini gospodarskega poslopja eksplodiralo neznano eksplozivno telo.

Poškodovani moški je takoj po eksploziji stekel do svoje stanovanjske hiše, kjer so mu domačini nudili ustrezno prvo pomoč in ga nato odpeljali do reševalcev v Bovec, kjer so mu reševalci nudili ustrezno zdravniško oskrbo. Poškodovanega so nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Po prvih ugotovitvah je 55-letnik utrpel poškodbe leve roke in noge.

Poškodovani moški zbiratelj ostankov prve vojne?

Največ nesreč z neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (NUS) se zgodi prav na Goriškem. O nevarnosti NUS smo pisali tudi že na Regionalu.

Poleg bovških policistov so na kraj nesreče prišli tudi novogoriški kriminalisti in strokovnjaki z oddelka za protibombno zaščito specialne enote policije, ki so po zbiranju obvestil ugotovili, da je domačin neznano neeksplodirano telo našel na območju Krna. Po sedanjih ugotovitvah je šlo najverjetneje za granato iz obdobja 1. svetovne vojne. V okviru preiskovanja okoliščin eksplozije in ogleda kraja dejanja pa so policisti zasegli še več nevarnih eksplozivnih teles iz obdobja prve svetovne vojne, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Deli novico: