BO PREPRODAJALCEM SADJA OB CESTAH VENDARLE 'ODKLENKALO'? Na delu so inšpektorji

Slovenija

Zaradi stalne problematike pri izpolnjevanju zahtev različne zakonodaje inšpekcijske službe tudi letos že opravljajo nadzore nad prodajo sadja in zelenjave na stojnicah. Poseben poudarek je namenjen prodajalcem na stojnicah ob cestah, so sporočili iz Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin in Finančne uprave RS. O problematiki smo na Regionalu zopet poročali včeraj.

V nadzorih, ki se bodo izvajali preko celega leta, poleg inšpektorjev Finančne uprave RS in Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin sodelujejo še inšpektorji Tržnega inšpektorata RS, Inšpektorata za infrastrukturo ter Urada za meroslovje.

Nadzori finančnih inšpektorjev so usmerjeni v preverjanje izpolnjevanja zakonodaje s področja dela in zaposlovanja na črno ter davčnega potrjevanja računov. Inšpektorji uprave za varno hrano pa preverjajo higieno živil, sledljivost, kakovost in označevanje.

Inšpektorji urada za meroslovje so zadolženi za nadzor nad izpolnjevanjem meroslovnih zahtev za neavtomatske tehtnice, tržni inšpektorji preverjajo soglasja za prodajo, označitev stojnic, zagotavljanje podatkov o stanju blaga ter označitev cen, inšpektorji za infrastrukturo pa izpolnjevanje zakonodaje s področja cest.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  19 .05. 2022 ob  12: 42
@vseved … popravek, rabis tri usrane inspektorje za eno stojnico.
KoVasJebe |  18 .05. 2022 ob  16: 00
vseved: se strinjam.
Ampak niti to ne bo zaleglo ker tko kot sem napisal v enem prejšnjem komentarju. Pri nas je fora samo to da lahko isti dan ko je bil kdo od teh prisiljen zapret odpre novo firmo, zamenja folk in dela naprej. To je praksa pri nas ki deluje ze vsa ta leta!
Tudi ce napisejo multo je un ne bo plačal ker bo zaprl firmo in prikazal nesposodnost firme, odprl bo drugo, dobil spet subvencijo in tako naprej.
Inšpektorji pa tudi če poznajo koga samo peljejo mimo. Tudi to sem že videl.
vseved |  18 .05. 2022 ob  15: 35
Ni čudno da je sve šlo v PM, če rabiš tri inšpektorje za eno usrano stojnico!