BLATO IN KAMNI NA CESTI SREDI ŽUSTERNE: Krajanom prekipelo, na občini se bodo zganili (FOTO, VIDEO)

Koper

Krajani in obiskovalci Žusterne so nekaj časa še prenašali blatno cesto, ki iz naselja vodi v Koper, pa tudi kamenje na njej, a jim je naposled le prekipelo. Umazane sledi puščajo tovornjaki, ki tja vozijo fliš iz izkopne jame garažne hiše na Muzejskem trgu. Krajani so prek krajevne skupnosti zadevo podali na občinsko redarstvo in občino, predsednik KS Žusterna Igor Čurin pa se ob tem nadeja, da se bodo izvajalci del bolj striktno držali pranja svojih vozil in se bo stanje zdaj izboljšalo.

"Spoštovani, ne želimo se deliti na leve, desne, zgornje ali spodnje, ampak takega stanja ceste med Žusterno in Koprom se ne da prenašati večPotrpežljivost ima svoje meje, zato na pobudo krajanov in nas, prosimo, da zadevo takoj uredijo!" so na družbenem omrežju Facebook zapisali v lokalu Snack bar, pod objavo pa so se vsuli komentarji nezadovoljnih krajanov.

Ti opozarjajo, da je za čiščenje kamionskih koles pred vožnjo po cesti odgovoren izvajalec del, mazanje cestišča pa je v nasprotju z vsemi pravili, zato bi morale reagirati inšpekcijske službeNekateri so predlagali, da se zadevo prijavi tudi policiji, cesta namreč ni le umazana, temveč tudi nevarna.

Da so o blatu in celo kamenju na cesti med Žusterno in Koprom opozorili občino in redarstvo, nam je potrdil predsednik Krajevne skupnosti (KS) Žusterna Igor Čurin. Kot je opisal, naj bi izvajalci del prali kamione, a bi bilo potrebno tudi cesto. "Razumem, da je gradbišče, a prejel sem kup klicev krajanov, ki so se pritoževali nad stanjem na cesti," pravi Čurin, ki dodaja, da se ob povečani vlagi, kot je na primer danes zjutraj, vse lepi, vozniki operejo svoje avtomobile, a so ti že naslednjič, ko prevozijo cesto, spet popolnoma umazani.

Spoštovani, ne želimo se deliti na leve, desne, zgornje ali spodnje, ampak, tako stanje ceste med Žusterno in Koprom, se ne da prenašati več. Potrpežljivost ima svoje meje, zato na pobudo krajanov in nas, prosimo, da zadevo takoj uredijo! Hvala.

Objavil/a SnackBar 1964 dne Sreda, 15. januar 2020

"Včeraj je bilo opaziti, da je zadeva urejena, danes ne vem, kaj bo," pravi Čurin, ki poudarja, da gre za stvar pogodbe z naročnikom.

Na koprski občini so za Primorske novice povedali, da na seznam pogodbenih obveznosti izvajalca na gradbišču sodi tudi redno in sprotno čiščenje javnih površin, med katere sodijo pešpoti, kolesarske steze in cestišče. Kot pravijo na občini, so s strani izvajalca prejeli zagotovila, da je bilo ob vsakem večjem odvozu materiala in ob petkih celotno območje gradbišča očiščeno. Potem ko je minuli vikend padal dež, pa so izvajalca ponovno pozvali k temeljitemu čiščenju. To naj bi zdaj opravljali bolj pogosto, po potrebi tudi večkrat dnevno.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  30 .01. 2020 ob  14: 04
-1
@td, vprašaj na občini, koliko plačujemo za kredite, pa koliko nepremičnin je prešlo v last enih in istih oseb, pa zgodba o bazenu, pa zgodba o igrišču, pa palme, pa luči na pomolu, pa fontana, pa lokal na kopališču, pa štetje gotovine v mamini spalnici, papapa
td |  29 .01. 2020 ob  18: 48
@kokodel, ma kaj res? Jaz nisem nikjer prav nič zasledil. Toliko je bilo pljuvanja čez njega in govora o okostnjakih, da padajo iz omar, ... pa še slike en same samcate kostke nisem videl v tem času.
Tiramola  |  29 .01. 2020 ob  13: 13
Redarji so odpovedali.
Komunala naj počisti.

Račun naj bo trikratni in še kazen.

Pol pa nakup toaletnega papirja ne bo problem.
Lep dan Marjetici
Erazem |  29 .01. 2020 ob  12: 48
Pa kaj samo stokate? Prvi, ki je to opazil, bi moral prijaviti redarstvu ali policiji. Za tovornjake je odgovoren izvajalec gradbenih del in voznik, kazni pa niso majhne.
kokodek |  29 .01. 2020 ob  12: 28
da nas je prejšnji župan zadolžil do amena pa nikogar ne moti jQuery112309162883885781314_1580297002952!!!!
galeb |  29 .01. 2020 ob  10: 28
13
Bržan je poflikal nekaj ceste nekje v zaledju... OK.
Posadil je dve drevesci v centru... OK.
Asfaltiral je 200 metrov kolesarske poti... OK.
In to je to. Ne sanjat, da bo naredil nekaj korenitega. Nekaj prepoznavnega. Tega ga je strah. Nima samozavesti za kaj takega.
Ti kamni in blato pridejo na vrsto, ko ga boste na problem večkrat opozorili. Potem bo to odstranil.
In to je to.
Dolgčas.
Tine |  29 .01. 2020 ob  10: 01
14
Odziv občine manj kot nič. "Mok je pozvala k čiščenju ... " Kje je občinska inšpekcija. Od tega Bržana samo megla ... Nesposobnež