BILL IN MELINDA GATES STA BILA PRIPRAVLJENA NA PANDEMIJO: Pred leti sta klet napolnila z zalogami

Svet

Bill Gates je dolgo opozarjal na možnost pandemije. V tem času se je pripravljal na črne scenarije, kjer morda ne bo niti hrane niti vode.

Bill Gates je že nekaj let opozarjal na možno pandemijo in uničujoče posledice, ki bi jih lahko prinesla za naš planet, a večina držav in voditeljev njegovih besed niso jemali resno in se za takšen scenarij niso pripravili.

Nedavno je za BBC o trenutnih razmerah spregovorila Melinda Gates, žena Billa Gatesa. Povedala je, da sta z Billom veliko govorila o virusih, potencialu pandemije in bioloških vojnah še pred njegovimi javnimi nastopi in opozorili na nevarnosti, ki nam grozijo. Razmišljala sta tudi o tem, če v prihodnosti ne bi bilo čiste vode in dovolj hrane. Čeprav sta upala, da česa takega ne bosta doživela, sta se vseeno odločila, da se pripravita tudi na takšne scenarije.

V paničnem navalu na trgovine pretekli mesec tako zakonca nista sodelovala, saj sta vse stvari nakupila že pred leti. Kot je povedala Melinda, sta se pripravila že prej, imela sta nekaj hrane v kleti za vsak slučaj. A čeprav je bolezen grožnja vsem, je poudarila, da se dobro zaveda svojega položaja in kako sta privilegirana v primerjavi s številnimi drugimi ljudmi, ki se danes borijo za preživetje.

Od izbruha pandemije sta Bill in Melinda Gates prek svoje organizacije za pomoč žrtvam koronavirusa donirala več kot 250 milijonov dolarjev, Bill pa je napovedal tudi gradnjo tovarn za cepivo, v katere namerava vložiti milijarde dolarjev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  22 .04. 2020 ob  12: 26
15
Ma dej ga srat! Sta bila pripravljena in sta si naredila zaloge hrane! Waw..KDO pa bo zaslužil s t.i.pandemijo? Kaj ne ravno ona dva (?) razvijata cepivo..RES sta bila pripravljena...