BILA JE TIK PRED SMRTJO, A ZDAJ LEPO OKREVA: "Torma se z vsakim napredkom sladko maščuje tistim, ki so ji povzročali bedo" (FOTO, VIDEO)

Slovenija

V prejšnjem tednu smo poročali o psički, ki jo je lastnica v izjemno slabem stanju pustila dobesedno samo. Srhljive fotografije umirajoče psičke, ki so preplavile družbeno omrežje Facebook, je bilo nemogoče gledati brez sočutja. Psičko so rešili aktivisti Zavoda PIT – Ustavimo pasje borbe, ki zanjo zdaj pridno skrbijo in ji nudijo vso potrebno oskrbo. Poimenovali so jo Torma.

"Torma je bila zlorabljena s strani človeka in fizično mučena," so na svoji Facebook strani zapisali v Zavodu PIT. Našli so jo v izjemno slabem stanju, anemično, v hudih bolečinah, s polomljenimi nogami, polnimi modric in oteklin. Bila je sestradana, "kost in koža", navajajo aktivisti, ki so jo rešili. Po obisku veterinarja so pri psički odkrili še levkemijo.

A psička kljub grozotam, ki jih je morala preživljati, ni izgubila zaupanja v ljudi in volje do življenja. "Torma je borka, ki dnevno bije boj s svojim telesom in se z vsakim izboljšanjem, dvigom glavice, z vsakim obrokom, ki ga poje, z vsako dnevno prejeto terapijo, narejeno vadbo, z vsako še tako majhno mišico, ki se na novo izoblikuje, sladko maščuje tistim, ki so ji povzročali bedo, bolečino, ji celo želeli smrt," menijo v Zavodu PIT, kjer o njenem napredku redko poročajo preko družbenega omrežja.

Psička je pričela tudi obiskovati kemoterapije, ki jih kljub šibkemu zdravju dobro prenaša. 

Po besedah Zavoda PIT bodo Tormini lastniki kazensko preganjani.

Objavil/a Tanja Vidergar dne Sobota, 01. februar 2020

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija