BI ŽELELI VEDETI, ČE VAS STREŽE PRODAJALKA Z MENSTRUACIJO? V tej trgovini nosijo posebne značke

Svet

Trgovina na Japonskem se je odločila za drzno, predvsem pa nenavadno potezo. Ženske uslužbenke po novem nosijo značko, ki označuje, kdaj imajo menstruacijo. Novost je pri kupcih sprožila mešane odzive.

S potezo naj bi lastniki trgovine želeli razbiti stigmo, ki spremlja menstruacijo, in sicer tako, da bi sodelavci in stranke vedeli, kdaj je 'tisti čas v mesecu'. Prodajalke zato med menstruacijo nosijo značko s podobo maskote Seiri-chan oziroma Little Miss Period, piše Daily Mail.

Poteza trgovine je na družbenih omrežjih sprožila veliko kritik. Nekateri so ogorčeni, da se to dogaja v letu 2019, saj naj ne bi razbijalo stigme okoli menstruacije, ampak jo še povečevalo. "Lahko si kar predstavljaš ljudi, kako govorijo, da je prodajalka zaradi PMS-ja zagotovo slabe volje," je zapisala ena izmed nasprotnic poteze trgovine.

Za nošenje spornih značk so se odločili v novi japonski trgovini, v kateri prodajajo produkte povezane z menstruacijo, od vložkov do posebnih oblačil in kozmetike. Razdeljena je na štiri oddelke, ki ustrezajo različnim fazam menstruacijskega cikla: oddelek za ženske, ki ravno imajo menstruacijo, oddelek za ženske, ki so ravno končale 'krvaveti', oddelek za tiste, ki so tik pred pričetkom menstruacije in oddelek za tiste, ki se počutijo razdražljivo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
žveplo |  29 .11. 2019 ob  13: 00
Kje se dobi to značko, moj sodelavec je včasih tako tečen kot da ima menstruacijo, kupil bi mu tako značko.
Kukuruz |  29 .11. 2019 ob  10: 39
Recimo eno tako zeleno luc ce stoji
Pricakuje se prijaznost prodajalk,moski pa vcasih tega ne razumemo
kokodek |  29 .11. 2019 ob  09: 54
in značko moškim, ko jim stoji