BI ZDRŽALI EN MESEC BREZ ALKOHOLA? Ona je in zgodilo se ji je to!

Trendi

Dr. Deb Cohen-Jones splošna zdravnica iz Avstralije, je za mesec dni opustila alkohol, potem ko je opazila, da je postal mehanizem za njeno obvladovanje stresa. Potem ko je bila štiri tedne trezna, se je začela zbujati prej, zbujala se je sveža, manj je hrepenela po mastni hrani in zjutraj po prebujenju je večkrat telovadila. In to še ni vse.

Svojo izkušnjo je na Instagramu delila in priznala, da je bila zaradi covida-19 dva tedna v izolaciji doma, kar je nekoliko olajšalo stvari. "Zanimivo je, da nisem imela želje po pitju v nobenem trenutku, ko sem bila doma, še posebej, ko sem bila bolna ... Doma preprosto ne pijem in niti ne razmišljam o tem," je povedala Dr. Deb.

"Nekajkrat, ko smo šli na obrok s prijatelji, sem se sprva počutila, kot da ne spadam zraven, a se je to kmalu rešilo in ugotovila sem, da pravzaprav bolj uživam v hrani," je pojasnila.

Najpomembnejše spremembe so se zgodile zjutraj, po jedi pa se je počutila tudi manj napihnjeno.

"Ko je minil en mesec, sem zagotovo dvakrat premislila, preden sem se odločila za pijačo. Moj maksimum sta dve alkoholni pijači. Vsekakor verjamem, da je bil mesec brez alkohola odličen in ga nameravam ponoviti," je dodala Dr. Deb.

Zdravniki pravijo, da samo en mesec trajajoča abstinenca od alkohola poveča koncentracijo in sposobnost odločanja ter zmanjša tudi tveganje za težave z duševnim zdravjem, vključno z anksioznostjo in depresijo.

Študije kažejo, da telo začne proces razstrupljanja 12 ur po zadnji alkoholni pijači, po štirih tednih pa se raven sladkorja v krvi stabilizira.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  22 .05. 2022 ob  17: 30
Kakšna neunost navadne pijanke potrebnice !