BEDENE OSVOJIL PORTOROŽ: "Pritisnil sem na plin in zasluženo prišel do zmage" (FOTO)

Piran

Najboljši slovenski tenisač Aljaž Bedene je upravičil vlogo prvega favorita in osvojil challenger v Portorožu. V finalu je v uri in 38 minutah premagal Viktorja Durasovića iz Norveške s 7:5 in 6:3.

Za 30-letnega Ljubljančana je to šestnajsti naslov na turnirjih serije challenger, uspeh v finalu pa njegova petindvajseta zaporedna zmaga na turnirjih tega ranga. Bedene je osvojil zadnjih pet turnirjih challenger, ki se jih je udeležil, se pravi, da ni izgubil dvoboja na challengerjih že od marca 2017. V tem času je osvojil challengerje v Irvingu v ZDA, Sophii Antipolis v Franciji, Barletti v Italiji in francoskem Orleansu lani oktobra.

Aljaž Bedene je tretji slovenski zmagovalec v Portorožu. Pridružil se je Gregi Žemlji (2013) in Blažu Kavčiču (2014) oziroma kasnejšim zmagovalcem - Italijanu Luci Vanniju, Nemcu Florianu Mayerju, Ukrajincu Sergeju Stahovskemu in Francozu Constantu Lestiennu. Aljaž Bedene je za zmago prejel 6190 evrov in 80 točk ATP, ki ga bodo na ponedeljkovi lestvice popeljale med prvih osemdeset igralcev igralcev na svetu.

Viktor Durasović in Aljaž Bedene

"Lepo je dvigniti pokal, sploh zato, ker vem, da nisem igral svojega najboljšega tenisa. Velikokrat sem se reševal, a pokazal sem karakter in se vseskozi boril. Na srečo turnirji tega ranga dopuščajo kakšno napako več. Na ATP-touru bi ob takšni igri hitro izgubil in izpadel," je uvodoma dejal Bedene.  V Portorož je prišel naravnost s počitnic na Hrvaškem. Njegov cilj je bil odigrati čim več partij, da bi predvsem gibanje prilagodil trdi podlagi, na kateri ga zdaj čaka odprto prvenstvo ZDA v New Yorku. "Izpolnil sem nalogo. Odigral sem maksimalno število tekem in mislim, da smo se s trenerskim štabom približali tisti igri, ki jo potrebujem za nadaljevanje sezone. Sem pa zato kar malce utrujen, igral sem pet dni zaporedoma in zdaj se bo prileglo malo počitka," je nadaljeval Bedene.

Njegov tekmec v finalu je bil pred Portorožem uvrščen skoraj 350 mest nižje, s premierno uvrstitvijo v finale challengerjev pa bo Viktor Durasović, Norvežan srbskih korenin, napredoval za 112 mest. "Igral je precej bolje, kot je bila njegova uvrstitev. Mislim, da so mu pogoji tu zelo ustrezali. Vsekakor sem prepričan, da bomo o njem še slišali," je dodal Bedene.

Durasović je v drugem nizu povedel s 3:0, a je nato Bedene dobil naslednjih šest iger in se pred skoraj polnimi tribunami teniškega stadiona veselil naslova. "Vedel sem, da moram dvigniti nivo igre, saj nisem želel še enkrat igrati tretjega niza. Pritisnil sem na plin in zasluženo prišel do zmage," je zaključil novi zmagovalec Portoroža.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija